Darált húsos, főtt tojásos muffin

Írta: ,

Tulajdonképpen egy fasírtféle kicsit ünnepibb köntösben. A darált húsos, főtt tojásos muffin akár a húsvéti asztal méltó dísze is lehet. A fűszerezést saját szád íze szerint variálhatod.

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 60 dkg darált sovány sertéscomb
  • bors
  • fokhagyma granulátum
  • 1 kiskanál zsemlemorzsa
  • 7 közepes méretű tojás
  • 1 kiskanál étolaj
  • 2 zsemle

Elkészítés:

6 tojást keményre főzünk, majd megtisztítjuk őket, és keresztben kettévágjuk.

A zsemléket vízbe áztatjuk.

A muffinformát étolajjal vékonyan kikenjük. Ehhez egy konyhai ecsetet használunk.

A darált húst sózzuk, borsozzuk, fokhagyma granulátummal ízesítjük. Hozzáadjuk a beáztatott, majd kinyomkodott zsemlét, a zsemlemorzsát, és a nyers tojást.

A muffin formák aljába kanálnyi húsos masszát teszünk, ráfektetjük a félbevágott főtt tojásokat, majd csinosan beterítjük a maradék darált hússal. A kanál hátával szépen elsimítjuk a darált húsos, tojásos muffinok tetejét.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb.30-35 perc alatt megsütjük ezeket a finomságokat.

Frissen tetszőleges körettel, hidegen salátával fogyasztjuk a darált húsos, főtt tojásos muffint.