Csirkés gyros tál

Írta: ,

Te is szereted a gyros-t? Otthon is elkészítheted, kalóriaszegényebb és a család szája íze szerint sütött finomság lesz a fáradozásod jutalma. Nem utolsósorban jóval kevesebb pénzből kihozhatod a család kedvencét.

Hozzávalók:

  • 50-60 dkg csirkemell filé
  • bors
  • rozmaring
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 3/4 kígyó uborka
  • 2 közepes lilahagyma
  • 3 nagy paradicsom

Az öntethez:

  • 1 kis pohár sovány tejföl
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ¼ kígyó uborka

+

  • 80 dkg burgonya
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A csirkemell filét vékony, hosszúkás csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal ízesítjük. Hozzákeverjük a mustárt és az olívaolajat. 

A csirkehúst serpenyőben megsütjük.

A hús nagyon hamar megsül, oldalanként 2-2 perc, és már kész is van. Ne süssük tovább, mert könnyen kiszárad!

A burgonyát megtisztítjuk, hasábokra vágjuk. Ha van olaj nélkül sütő készülékünk, abban süssük meg. Ennek hiányában sütőpapírozott tepsiben készítsük el a sült burgonyát.

A megmosott és megtisztított zöldségeket karikázzuk fel.

A csirkehúsos gyrost frissen sült burgonyával és sok zöldséggel tálaljuk. 

Adhatunk hozzá egy jó kis tzatziki salátát is. A kígyóuborkát lereszeljük a megtisztított fokhagymagerezdekkel együtt. Hozzákeverjük a sovány tejfölt. Sóval és borssal ízesítjük.

Egy kis reszelt sajt a tetejére és már tálalhatunk is.