Csirkemellel töltött gombafejek mexikói zöldségkörettel

Írta: ,

Könnyű, vitamindús ebéd a gombás ételek kedvelőinek. Vitaminokban és fehérjében is gazdag. 

Bizonyos gombák fogyasztása roppant egészséges. Fogyasztása kevés kalória bevitellel jár, ugyanakkor számtalan hasznos tápanyagot tartalmaznak.

A gombát íz-, aroma, és ballasztanyagai teszik igazán kedveltté. Persze az sem utolsó szempont sokak számára , hogy kalória tartalma igen alacsony.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csiperkegomba
  • 20 dkg csirkemell filé
  • bors
  • kakukkfű
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 50 dkg mexikói zöldségkeverék
  • olaj

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk, tönkjét kitörjük.

A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. A gombák tönkjét kis kockákra vágva beletesszük, együtt sütjük tovább. A csirkemellet is apróra vágva rakjuk a serpenyőbe. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük.

Ez a töltelék kerül a gombába. A gombafejeket egyenként szépen megtöltjük, és olajjal vékonyan kikent tepsibe sorakoztatjuk őket.

A csirkemellel töltött gombafejeket 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

A mexikói zöldségkeveréket megpároljuk és a töltött gombával tálaljuk.