Csirkemell sajtos zöldségpaplan alatt

S. Geri Valéria
Írta: ,
Csirkemell sajtos zöldségpaplan alatt
Idényzöldségekkel, de télen akár mirelit zöldségkeverékkel is elkészítheted ezt a könnyű rakottast. Némi előkészület után mehet be a sütőbe, s neked már csak az elismerő szavak besöprése marad.

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg csirkemell filé só bors 50-60 dkg vegyes zöldség ízlés szerint (pl. zöldborsó, kukorica , karfiol, brokkoli, sárgarépa) 20 dkg edami sajt 1 evőkanál olaj a sütéshez 1 dkg vaj 

Elkészítés:

A csirkemellet vékonyan felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket kevés olajon megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki őket.

A megtisztított zöldségeket enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük.

A sajtot megreszeljük.

Egy tepsit vékonyan kivajazunk és a húsokat belesorakoztatjuk. Rárakjuk a főtt zöldségeket, meghintjük reszelt sajttal, s mehet is a sütőbe. 180 fokon 20 perc elég, hisz a húst és a zöldségeket is elősütöttük, előfőztük.

25-30 percig pihentessük tálalás előtt. Csinos kockákra vágva kínáljuk a sajtos zöldségpaplanos csirkemellet.