Csirkemell pármai sonkába tekerve

bien.hu
Írta: ,
Csirkemell pármai sonkába tekerve
Ez egy nagyon egyszerű recept, kevés kalóriát tartalmaz és gyorsan elkészül.

Hozzávalók:
- 4 bőr nélküli, kicsontozott csirkemell
- 4 szelet pármai sonka
- só, frissen őrölt fekete bors
- 1 evőkanál oliva olaj
- 2 közepes édes burgonya, kockára vágva
- 2 fej hagyma, apróra vágva
- 6 kis sárgarépa, szeletelve
- piros és fehér bors, frissen őrölt
- 3 csipet apróra vágott köménymag
- 8 bazsalikom levél

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Oliva olajon puhítsuk meg a felkockázott zöldségeket. Ízesítsük a köménnyel, a két féle borssal és sóval.

Minden csirkemellre tegyünk 2 bazsalikom levelet, majd sózzuk, borsozzuk a húst.

Tekerjünk a pármai sonkát a csirkemell köré. Öntsük tűzálló tálba a zöldségeket és helyezzük rá a húst.

Süssük 30-35 percig, ameddig a hús átsül és a zöldségek megpuhulnak.

Bien tipp:
leönthetjük az egészet joghurtos, reszelt sajtos, fokhagymás öntettel - így süssük meg.

Jó étvágyat kívánunk!