Csirkemell filé fokhagymás-búzacsírás bundában

S. Geri Valéria
Írta: ,
Csirkemell filé fokhagymás-búzacsírás bundában
Ízletes falatok friss paradicsommal és bazsalikomlevéllel tálalva.

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell filé só frissen őrölt bors 1 evőkanál natúr joghurt 2 evőkanál búzacsíra 1 mokkás kanál fokhagymapor 1 mokkás kanál őrölt pirospaprika 1 tojás szénsavas ásványvíz olaj

Elkészítés:

A csirkemell filét felcsíkozzuk, enyhén sózzuk, borsozzuk.

A tojást felverjük, hozzákeverjük a natúr joghurtot, a búzacsírát, a fokhagymaport és a pirospaprikát. Sűrű palacsinta tésztát készítünk a hozzávalókból.

A megfelelő állag eléréséig szénsavas ásványvizet adunk hozzá.

A csirkemell csíkokat megmártjuk a fűszeres masszában, és forró olajban ropogósra sütjük.

A megsütött csirkehús falatkákat koktél paradicsommal és bazsalikom levéllel, fogpiszkálóval átszúrva tálaljuk.

Salátával kínáljuk.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!