Csibemignon barna rizzsel

Írta: ,

A csirkemell az aszalt szilvával igazán ütős párost alkot. Falatnyi baconba csomagolva pedig maga a mennyország! A csibemignont sütőpapírozott formában sütöttem meg, gátat szabva a fölösleges kalóriáknak.

Hozzávalók 9 darabhoz:

  • 60 dkg csirkemell filé
  • bors
  • 9 szelet bacon
  • 15 dkg aszalt szilva
  • 9 szelet ementáli sajt
  • barna rizs

Elkészítés:

A csirkemell filét vékony szeletkékre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk.

Az aszalt szilvákat 2-3 részre vágjuk. Az esetleges magokat, magdarabokat így ki tudjuk szedni, s a fogsorunk is megmarad az étkezés végére.

A bacon szeleteket kettévágjuk.

A muffin sütőből 9 mélyedést sütőpapírral borítunk. 3 arasznyi csíkot levágunk a sütőpapírból, majd ezeket további 3 részre vágjuk. Így lesz 9 darab a formánk a béleléshez. A sütőpapírokat jól gyűrjük össze (nem tévedés!), majd béleljük ki egyenként a mélyedéseket. A papír gyűrésével tökéletes bélelést tudunk elérni. Ha őzgerincben sütünk húst, ezt a papírgyűréses módszert ott is alkalmazhatjuk.

2-2 darabka bacont keresztbe fektetünk a bélelt formákba. Arányosan elosztva belehelyezzük a csirkemell darabokat. Az aszalt szilvát is elosztjuk a mélyedésekben. A csirkemellet és a bacont az aszalt szilvára simítjuk.

Az ementáli sajtot apró darabokra tépve a csibemignon tetejére rakjuk.

Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük a fenséges aszalt szilvás-sajtos csibemignonokat.

Barna rizzsel tálaljuk.