Burgonya ropogós kapormártással

Kovács Andrea
Írta: ,
Burgonya ropogós kapormártással
Egy ilyen sós palacsintaszerű ropogós nagyszerű reggeli vagy vacsora. Nagyon finom kapormártással.

 

Hozzávalók a mártáshoz:

- 120 ml tejföl

- 100 ml majonéz

- 1 evőkanál friss metélőhagyma, apróra vágva

- 1 / 2 teáskanál szárított vagy friss kapor

- 1 / 2 teáskanál só

A ropogóshoz:

- 4 reszelt nyers burgonya

- 3 tojás, felverve

- 1 / 4 csésze vöröshagyma, apróra vágva

- 1 teáskanál só

- 1 / 4 teáskanál bors

Elkészítése:

1. Egy kis tálban keverjük össze a mártás hozzávalóit, majd tegyük hűtőszekrénybe.

2. A burgonyát, tojást, hagymát, sót és borsot keverjük össze egy tálban.

3. Egy serpenyőben hevítsünk fel 1 evőkanál olajat, formáljunk a burgonyából palacsintákat és süssük 3-4 perc alatt aranybarnára mindkét oldalát.

4. Szolgáljuk a hideg kapros mártással.