Burgonya ropogós kapormártással

Kovács Andrea,

Hozzávalók a mártáshoz:
- 120 ml tejföl
- 100 ml majonéz
- 1 evőkanál friss metélőhagyma, apróra vágva
- 1 / 2 teáskanál szárított vagy friss kapor
- 1 / 2 teáskanál só
A ropogóshoz:
- 4 reszelt nyers burgonya
- 3 tojás, felverve
- 1 / 4 csésze vöröshagyma, apróra vágva
- 1 teáskanál só
- 1 / 4 teáskanál bors
Elkészítése:
1. Egy kis tálban keverjük össze a mártás hozzávalóit, majd tegyük hűtőszekrénybe.
2. A burgonyát, tojást, hagymát, sót és borsot keverjük össze egy tálban.
3. Egy serpenyőben hevítsünk fel 1 evőkanál olajat, formáljunk a burgonyából palacsintákat és süssük 3-4 perc alatt aranybarnára mindkét oldalát.
4. Szolgáljuk a hideg kapros mártással.