Burgonya lepény

Kővári Laura
Írta: ,
Burgonya lepény
Azok, akik szeretik a tojásos lepényeket, azok biztos szeretni fogják ezt a burgonyás változatot is. A recept rendkívül egyszerű!

 

Hozzávalók 2 személyre:

- 200 g burgonya, főzve, kockára vágva

- 50 g bacon, vékonyra szeletelve

- 5 tojás

- 50 ml tej

- 50 g parmezán sajt

- 25 g cheddar sajt, reszelt

- 1 teáskanál petrezselyem, apróra vágva

- 50 g vöröshagyma, apróra vágva

- 1 / 2 teáskanál bors

- 1 / 8 teáskanál szerecsendió por

- 1 / 4 teáskanál só

Elkészítése:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. A bacont egy serpenyőben pirítsuk meg.

2. Keverjük össze a tojásokat a fűszerekkel (vöröshagyma, bors, szerecsendió, só).

3. Öntsük egy hőálló edénybe a tojásos keveréket, a tejet, tegyük hozzá a burgonyát, bacont, parmezánt és keverjünk el mindent. Szórjuk meg a tetejét még cheddar sajttal és ha tetszik, zöldpetrezselyemmel.

4. Tegyük az egészet a sütőbe és süssük aranybarnára. Forrón tálaljuk.