Bacon szalonnába csomagolt sertéskaraj fokhagymás mustáros vajjal

Szendrey Adrienn
Írta: ,
Bacon szalonnába csomagolt sertéskaraj fokhagymás mustáros vajjal
Egyszerű és nagyszerű húsétel. A sertéskaraj sokkal zaftosabb és zsírosabb, ha baconbe csomagoljuk. A fokhagymás mustáros vaj kiemeli a sertéshús ízét.

Hozzávalók:

- 6 dkg kicsontozott sertés karaj, 10 cm vastag szeletekre vágva (a karaj legyen minél keskenyebb, ha szükséges, vágjuk hosszában ketté)
- vastagabb bacon szeleteket (ahány hús szelet van)
- 6 dkg vaj, lágy (kenhető állagú)
- 2 teáskanál dijoni mustár
- 1 gerezd fokhagyma, zúzott

Elkészítése:

1. A sertéshús szeleteket itassuk le a nedvességtől papírtörlővel, majd sózzuk, borsozzuk minden oldalukon. Tekerjük körbe mindegyiket egy-egy bacon szelettel, fogpiszkálóval rögzítsük.

2. Egy serpenyőben hevítsünk fel kevés olajat és süssük meg benne a csomagol hússzeleteket. Mindkét oldalát pirítsuk kb. 6-7 percig, majd fedjük le a serpenyőt és kevés víz hozzáadásával, alacsony fokon süssük 30 percet.

3. Készítsük el a fokhagymás vajat. Egy kis tálban keverjük össze a hozzávalókat és tálaláskor minden szeletre tegyünk egy kis vajat.

4. A hússzeletekből vegyük ki a fogvájókat. Sült burgonyával, friss tavaszi salátával nagyon finom.

 

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!