A legfinomabb receptek spárgával

A legfinomabb receptek spárgával

Címlap / Életmód / Receptek / A legfinomabb receptek spárgával

Gazdag káliumban és nagyon magas a rosttartalma, de legyünk őszinték: nem azért fogyasztjuk, mert nagyon egészséges, hanem azért, mert igazi friss, zamatos nyár íze van, ráadásul az egyik első zöldség, amit már frissen szerezhetünk be a piacról. Szezonja nem tart sokáig, úgyhogy gyorsan próbáld ki az alábbi recepteket, amíg lehetőség van rá.

Tepsis tejszínes spárga

Könnyű nyári főétel, ropogós sajttal és bacon darabokkal a tetején. A spárgát csak enyhén főzzük meg előtte, hogy még ropogós maradjon.

Hozzávalók: egy csomag spárga, egy kis dobozos tejszín, bacon, parmezán sajt.
Tekintsd meg a pontos receptet itt!

Spárga krémleves

Selymes, üde ízvilágú leves, amit alig néhány hozzávalóból könnyedén elkészíthetünk. A citrom frissé teszi a tejszínes zöldséglevest. Ropogós kenyérkockákat is szórhatunk a tetejére.

Hozzávalók: egy csomag spárga, egy kis doboz tejszín, húsleveskocka, egy közepes fej hagyma, egy citrom, kenyér.
Tekintsd meg a pontos receptet itt!

Csirkébe tekert spárga

Ha egy mutatós és finom húsételt szeretnél készíteni, a klasszikus baconbe tekert csirkét feldobhatod spárgával, ami nemcsak ízre lesz kirobbanó, de színvilágában is gasztronómiai élményt okoz.

Hozzávalók: csirkemellfilé, spárga, bacon, fokhagyma.
Tekintsd meg a pontos receptet itt!

Fetás spárgasaláta

A könnyű és finom saláták kedvelőinek ez a ropogós spárgás különlegesség biztosan ízleni fog. A krémes feta sajttal és az üdítő citromos-mentás fűszerrel kirobbanó ízélményben lehet részünk.

Hozzávalók: egy csomag spárga, egy doboz feta sajt, egy marék kapri bogyó, egy evőkanál olívaolaj, egy citrom, egy csokor menta, egy citrom leve.
Tekintsd meg a pontos receptet itt!

Epres spárga saláta

Az egy időszakban érő zöldségek és gyümölcsök párosítása mindig csodálatos salátákat eredményez. Az édes eper és ropogós spárga is ilyen tökéletes párosítás, amelynek egy harmadik ízt kölcsönöz az almaecet.

Hozzávalók: egy csomag spárga, 10 dkg eper, egy evőkanál olívaolaj, egy evőkanál borecet vagy almaecet, egy kiskanál cukor.
Tekintsd meg a pontos receptet itt!

Rakott spárga

A tepsis rakott kedvencek sorába érdemes a rakott spárgát is besorolni, jólesően könnyű plusz összetevője lehet a rizses húsnak. Süssük ropogósra és pirosra.

Hozzávalók: egy csomag spárga, fél kiló darált hús, 10 dkg rizs, olaj, egy kis poharas tejföl, só, bors, fűszerpaprika, egy fej hagyma.
Tekintsd meg a pontos receptet itt!

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!