A 7 kedvenc nasi-vacsoránk, amit nem te kell megfőzz (X)

Írta: ,

Nem tudom, ki hogy van vele, nekem egy hosszú nap végén nagyon jól esik felvenni a mackónadrágot, betenni a kedvenc sorozatomat, és a kanapén ülve vacsorázni. És amennyire élvezem a főzést, annyira jól esik néha-néha az is, hogy gombnyomásra érkezik a nasi-vacsi. Ezek a kedvenceim!

Tapas

1/7 Tapas

Veled is szokott olyan lenni, hogy nem tudod eldönteni, mit is lenne jó enni?

Egy kis ezt is, egy kis azt is… A mediterrán népek szerencsére elég rugalmasak voltak ahhoz, hogy feltalálják a tapas-t, én pedig örömmel válogatom össze kedvem szerint a falatnyi finomságokat, hogy aztán evés közben is kedvem szerint csipegessek ebből is, abból is…

Ha csak a Szex és New York világít a laptopról, még meglepetés is minden újabb falat.

Például innen is megrendelheted: netpincer.hu

Hummusz tál

2/7 Hummusz tál

Attól, hogy valami gyors, meg finom, meg nassolnivaló, még lehet kimondottan egészséges is.

Ilyen például a hummusz tál, amiből a krémes finomság mellé én rendszerint ropogós pitát kérek, de ha igazán lustálkodós kedvem van, akkor még a tojást sem én főzöm meg, hanem azt is rendelem mellé.

Az pedig külön öröm, hogy ma már találni olyan éttermeket, amelyek igény szerint sült, vagy friss zöldségekkel szállítják házhoz az isteni krémet.

Például innen is megrendelheted: netpincer.hu

Csirkés quesadilla

3/7 Csirkés quesadilla

A burritot is szeretem, persze, de amikor valami kicsit lágyabbra, könnyedebbre vágyok, mégis kívánom a mexikói ételeket, akkor én legszívesebben a csirkés quesadilla mellett teszem le a voksomat.

A finom, friss zöldségek mellett a könnyed csirkehús kicsit azt az érzést kelti bennem, mintha egy könnyű, mégis tartalmas vacsorát fogyasztanék, a tészta buroknak köszönhetően mégis megfoghatom kézzel, és beleharaphatok a gazdagon töltött szeletekbe – kevés dolog esik ennyire jól!

Például innen is megrendelheted: netpincer.hu

Sushi tálak

4/7 Sushi tálak

Különleges alkalmakra tartogatom a sushi-t, amit egyébként önző módon szeretek olyan estéken rendelni, amikor tudom, hogy magam leszek.

Ilyenkor kitöltök egy pohár finom fehérbort, teszek be valami kellemes zenét, még egy gyertyát is gyújtok, majd átveszem a futártól a kedvenc kis sushi válogatásomat, és megadom a módját az önmagammal töltött estének.

Néha kell egy kis kényeztetés az embernek, és én a magammal tartott, lazulós randikra a rizsbe tekert kis falatoknál jobbat el sem tudok képzelni.

Például innen is megrendelheted: netpincer.hu

Kebab

5/7 Kebab

Tudom, hogy vannak, akik jobban szeretik csirkehúsból, én a bárányból készült változatért rajongok, de végül is, amíg finom, roppanós zöldségek kerülnek a pikánsan fűszerezett húsfalatok mellé, addig bármilyen változatában ki tudok békülni a kebabbal.

Nem biztos, hogy ez a legkönnyűbb vacsora, amit el lehet képzelni, de mivel a nyársakat grillezik, és nem olajban, vagy zsírban sütik, nekem nem szoktak miatta álmatlan éjszakáim lenni.

Például innen is megrendelheted: netpincer.hu

Tavaszi tekercs

6/7 Tavaszi tekercs

Kézzel lehet enni, és ropogós. Tulajdonképpen mit várhat még az embertől egy nasi-vacsorától?

A tavaszi tekercsben ráadásul egy csomó, finom zöldség is helyet kap, így én is nyugodt vagyok, hogy bár komfort ételt vacsorázok, mégis egészségeset eszem.

Én legszívesebben édes csilimártásba tunkolom a tekercseket, de a baráti körömben végzett rögtönzött felmérés alapján még mindig a szójaszósz vezet a népszerűségi listán, ha a kínai konyha finomságairól van szó.

Például innen is megrendelheted: netpincer.hu

Fűszeres csirkeszárnyak

7/7 Fűszeres csirkeszárnyak

Gyerekkoromban sokáig úgy gondoltam, hogy a csirkeszárny a szárnyasok leghaszontalanabb része, aztán felnőttként rájöttem, hogy nem csak húslevesbe kerülhet.

A mézes, mustáros, csirkeszárnyak nálam mára igazi kedvenccé váltak, kellemesen ragacsosak, enyhén csípősek, és már az illatuktól összefut a nyál a számban.

Igaz, hogy a fülemig szószos leszek tőlük, de ez kihagyhatatlan része az élménynek.

Például innen is megrendelheted: netpincer.hu