A 6 legfinomabb paníros étel - mert magyarnak lenni jó! (X)

Írta: ,

Egy könnyű saláta, egy grillen pirított, lágy halacska – persze, hogy ezeket is szeretjük, de a ropogós bunda az, ami igazán megdobogtatja a magyar konyhán nevelkedettek szívét. Igen, bármit képesek vagyunk bepanírozni, és nincs is ezzel semmi baj! Nem kell minden nap, naponta háromszor olajban sült prézlit enni, de ha néha hiányzik a nagyi főztje, kattints a NetPincérre és szuper gyorsan az asztalodra varázsolhatod őket!

1/6 Lilahagymával, juhtúróval töltött csirkemell

Szeretjük a ropogós panírbundát, ennél jobban már csak azt szeretjük, ha alatta még kellemes, finom meglepetéseket is találunk.

A lilahagyma olyan magyaros kiegészítő, ami kétségtelenül remekül passzol az olyan magyaros ételekhez, mint a rántott csirkemell.

Anita Konyhájában lágy juhtúró is kerül a bunda alá – legyünk őszinték, ezt a párosítást muszáj kóstolni és kóstolni és kóstolni!

Itt rendelheted meg!

Schnitzel panírozott csirke kukoricapehellyel Kép forrása: nigella.com

2/6 Schnitzel panírozott csirke kukoricapehellyel

Azért nem vagyunk egyedül a panír iránti rajongásunkban, bűntársaink az osztrák sógorok is, ezért a Wienerwald Astoria például ideális helyszín arra, hogy egy egyszerű, de annál nagyszerűbb panírozott fogást rendelj magadnak: a kézzel panírozott csirkemellszeletek kívül arany színűek és roppanósak, belül zaftosak és puhák, a kukoricapelyhes bunda pedig a garancia arra, hogy a panír pont olyan ropogós lesz, hogy alig tudd kivárni, hogy ismét belemárthasd a fogadat!

Itt rendelheted meg!

Kókuszos rántott camambert sajt Kép forrása: gourmetgetaways.com.au

3/6 Kókuszos rántott camambert sajt

Nincs, még egyszer mondjuk, NINCS olyan étel, amit ne lehetne kirántani, de vannak, akik sportot űznek a panírozásból, és egyenesen kihívást látnak abban, hogy még valami újabbat, különlegesebbet is bundába forgassanak.

Így vannak ezzel a Panírbetyárnál is, de nem tudunk mást tenni, mint üdvözölni ezt a jelenséget, főleg, mert a klasszikus csirke, sertés és töltött húsok mellett van itt persze gomba, füstölt és sima sajt is, de vendégeik egyik nagy kedvence a kókuszos rántott camambert áfonyaszósszal.

Csupa olyan dolog van benne, ami önmagában is finom – szerintünk együtt csak még jobb lehet!

Itt rendelheted meg!

Óriás bécsi szelet Kép forrása: 31daily.com

4/6 Óriás bécsi szelet

Akkora, hogy lelóg a tányérról, olyan az illata, hogy a szomszéd is átcsönget, hogy mi az, amit eszel, mert ő is rendelne egyet, és olyan színe van a bundájának, amit csak azért nem választanak rendszeresen az év színének, mert lehetetlen lenne mesterséges úton előállítani: igen, ő az óriás bécsi szelet, az étel, ami fogalommá nőtte ki magát, ami amolyan legendának számít a magyar és osztrák konyhában, és ami egyszerre kiváló választás ünneplésre, vigasztalásra, vagy csak bármilyen hétköznapra, amikor úgy érzed, megérdemelsz egy ropogós és kiadós finomságot.

Itt rendelheted meg!

Bacon cheeseburger Kép forrása: jag_cz/depositphotos.com

5/6 Bacon cheeseburger

Minden rántott ételek egyik legkedvesebbje, a rántott sajt egyszerűen megunhatatlan, felhasználási módjai pedig nem ismernek határokat és lehetetlent.

A Paneer kínálatában például egyenesen középpontba került ez az egyszerre ropogós és lágyan omlós étel, és nem átallottak egy egész hamburgert kreálni köré, aminek közepében húspogácsa helyett rántott ementáli van.

Azt kell hogy mondjuk, remekül tették, mert a coleslaw salátával, a baconnel, a paradicsomkarikákkal és az uborkás-majonézes szósszal karöltve valami olyasmi született, amit minden nap szívesen ennénk.

Itt rendelheted meg!

Fokföldi tőkehalfilé

6/6 Fokföldi tőkehalfilé

A hal lágy, omlós húsa mintha csak arra lett volna kitalálva, hogy finom kontrasztot képezzen a ropogós bundával: a Nordseeben tejszínes gombás raguval mennyeien kiegyenlítik a ropogós és krémes ízeket. Habár nem klasszikus panírral készült, de bőven van ropogtatni való rajta!

Egy hollandi mártást is kérhetsz hozzá, ami nagyszerűen kíséri a halas ételeket. Egy savanykásan édes házi limonádét összeüthetsz mellé, és mire feleszmélsz, már csenget is a futár!

Itt rendelheted meg!