7+1 szuper recept mogyoróvajjal

Írta: ,

A mogyoróvaj a mogyorókrém után az egyik legjobb dolog a világon, így nem is kérdés, hogy ha bármihez hozzáteszed, a végeredmény fantasztikus lesz. Nem, nem csak magában, desszertekhez vagy pirítóson szuper, akár leveshez, főételhez vagy izgalmas nemzeti ételekhez is felhasználhatod ezt a szuper alapanyagot. Felkészültél? Vigyázz, ha továbbkattintasz, biztosan megkívánod majd!

Mogyoróvajas keksz Kép forrása: averiecooks.com

Hozzávalók: 200 g mogyoróvaj, 150 g barnacukor, egy csipet sütőpor, 1 evőkanál liszt, 1 tojás, 1 evőkanál vanília aroma

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és készíts elő egy sütőpapírral befedett tepsit. Keverd össze a keksz hozzávalóit arra figyelve, hogy egy jól formázható, sima állagú masszát kapj. Ha úgy érzed, hogy túl sűrű, akkor egy kis vizet adhatsz hozzá.

Ha megvagy a masszával, akkor formálj kis golyókat a kezeddel és helyezd őket a tepsire. Amikor mind megvan, akkor lapítsd őket szét és villával készíts mintát a tetejére. A sütőben süsd a kekszeket aranybarnára körülbelül 10-12 perc alatt.

Mogyoróvajas-banános zabkása Kép forrása: bakerita.com

Hozzávalók:10 evőkanál zabpehely, 1 banán, 2-3 evőkanál mandula, 2 evőkanál mogyoróvaj, 2 evőkanál méz, mandulatej

Elkészítés:

Tegyél 1 dl vizet és körülbelül 2 dl mandulatejet egy lábasba, majd tedd bele a zabpelyhet és kevergesd, amíg sűrűsödni nem kezd.

Ekkor jöhet bele a méz és a mogyoróvaj, majd a tetejére a felkarikázott banán és a mandula.

Isteni reggeli, amivel ebédig biztosan kibírod majd!