5 isteni mediterrán vacsora, amit megfőznöd sem kell (X)

Írta: ,

Jót enni, és mégis egészségeset – ez a mediterrán konyha alapja. A déli népek persze egészen másként tekintenek az étkezésre, és nem okoz gondot az sem, ha órákat kell a konyhában tölteni egy-egy jó falatért. Szerencsére a mediterrán vacsorát akkor is élvezheted, ha te már csak az evésre szánnád az időt, a többire ott vannak a főváros jobbnál-jobb éttermei és a NetPincér.

Tagliatelle ai Funghi Porcini Kép forrása: italiadiscovery.it

1/5 Tagliatelle ai Funghi Porcini

A szélesmetélt népszerű olasz tészta, mivel kiváló alapja annak, hogy a legfinomabb, legkiválóbb minőségű szószok és feltétek kerüljenek rá.

A Da Caterinában persze tudják, hogy az olasz konyha nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik, ezért a tejszínes, vargányagombás szószban nincsenek fölösleges összetevők, nincs szemfényvesztés, vagy bonyolult trükkök, mert erre nincs is semmi szükség.

Ez a tésztaétel minden ízében isteni, és egy könnyű, száraz fehérbor is remekül passzol hozzá.

Itt rendelheted házhoz!

Olaszos menü Kép forrása: myheartbeets.com

2/5 Olaszos menü

A La Cipolla irodai menüjét nyugodtan kérheted otthonra is, mert egy hosszú nap végén ugyanolyan jól fog esni, mint ahogyan napközben esne.

A Minestrone, az olaszok zöldségekben és fűszerekben gazdag paradicsomlevese nem is hasonlítható a hazai változathoz – nem mintha azzal bajunk lenne – olyan friss és könnyű, mintha egyszerre érezhetnéd egy veteményeskert minden friss ízét.

A tonhalsaláta pedig könnyű és egészséges alternatíva, ha elegáns, mégsem túl nehéz ételt szeretnél fogyasztani vacsorára.

Itt rendelheted házhoz!

Focaccia Kép forrása: blogs.nordstrom.com

3/5 Focaccia

A focaccia az avatatlan szem számára elsőre pizzának tűnhet, és nem is járunk messze az igazságtól, de mégis valami másról van szó.

A toszkán kenyérféleséget szintén sokféle feltéttel lehet elkészíteni, a Trattoria Toscana-ban sajt, mennyei pármai sonka, rukkola és paradicsomszeletek kerülnek rá.

Rendelhetsz mellé egy finom caprese salátát is, a mozzarellával, bazsalikommal, oregánóval ízesített paradicsomszeletek friss kísérői lesznek a ropogós tésztának.

Itt rendelheted házhoz!

4/5 Spaghetti alla Bolognese

A bolognai spagetti természetesen nem maradhat említés nélkül, amikor a legfinomabb mediterrán ételekről beszélünk, de de ha egy klasszikus, olaszos konyhából rendeled, akkor biztos lehetsz benne, hogy az eredeti, finoman fűszerezett, tökéletesre főzött tésztából készült változatot kapod.

A klasszikus hagyomány szerint, mint minden paradicsomos szószos tésztához, ehhez az ételhez is Chianti dukál, de kísérletezni persze szabad.

Ha biztosra akarsz menni, és úgy ennéd az ételt, ahogy a nagy könyvben meg van írva, akkor ezzel a borral emelheted ki legjobban az ízeit.

Itt rendelheted házhoz!

Risotto alla Pescatora Kép forrása: pinterest.com

5/5 Risotto alla Pescatora

Mediterrán hagyományok ide vagy oda, nem csak tésztából áll a világ, és ezt pontosan tudják lent, a napfényes délen is.

Egy finom tenger gyümölcsés rizottó nem csak laktató, de igazi különlegesség is, minden falatja olyan lesz, mintha a tengerből halásztad volna frissen az ízeket.

Természetesen egy ilyen étel mellé a legjobbak a száraz fehér borok, a szakértők egy pohár Chardonnay-t vagy Sauvignon-t javasolnak, de ha igazán különleges alkalomról van szó, és szeretnéd megadni a vacsora módját, nyugodtan kínálj az étel mellé akár egy pohárka száraz pezsgőt is – ez sem fogja elrontani az ízélményt!

Itt rendelheted házhoz!