5 isteni mediterrán vacsora, amit megfőznöd sem kell (X)

Zabolai Margit
Írta: ,
5 isteni mediterrán vacsora, amit megfőznöd sem kell (X)

Kép forrása: italiadiscovery.it

Jót enni, és mégis egészségeset – ez a mediterrán konyha alapja. A déli népek persze egészen másként tekintenek az étkezésre, és nem okoz gondot az sem, ha órákat kell a konyhában tölteni egy-egy jó falatért. Szerencsére a mediterrán vacsorát akkor is élvezheted, ha te már csak az evésre szánnád az időt, a többire ott vannak a főváros jobbnál-jobb éttermei és a NetPincér.

Tagliatelle ai Funghi Porcini Kép forrása: italiadiscovery.it

A szélesmetélt népszerű olasz tészta, mivel kiváló alapja annak, hogy a legfinomabb, legkiválóbb minőségű szószok és feltétek kerüljenek rá.

A Da Caterinában persze tudják, hogy az olasz konyha nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik, ezért a tejszínes, vargányagombás szószban nincsenek fölösleges összetevők, nincs szemfényvesztés, vagy bonyolult trükkök, mert erre nincs is semmi szükség.

Ez a tésztaétel minden ízében isteni, és egy könnyű, száraz fehérbor is remekül passzol hozzá.

Itt rendelheted házhoz!

Olaszos menü Kép forrása: myheartbeets.com

A La Cipolla irodai menüjét nyugodtan kérheted otthonra is, mert egy hosszú nap végén ugyanolyan jól fog esni, mint ahogyan napközben esne.

A Minestrone, az olaszok zöldségekben és fűszerekben gazdag paradicsomlevese nem is hasonlítható a hazai változathoz – nem mintha azzal bajunk lenne – olyan friss és könnyű, mintha egyszerre érezhetnéd egy veteményeskert minden friss ízét.

A tonhalsaláta pedig könnyű és egészséges alternatíva, ha elegáns, mégsem túl nehéz ételt szeretnél fogyasztani vacsorára.

Itt rendelheted házhoz!