5 gyümölcs és zöldség, amiről te sem tudtad, de nagyon finom grillezve

Szirák Viki
Írta: ,
5 gyümölcs és zöldség, amiről te sem tudtad, de nagyon finom grillezve

Kép forrása: KatyaYa/depositphotos.com

Az egyik legjobb dolog a nyárban az, hogy nem kell minden nap a négy fal között ülnöd, hanem végre a kertben is sok időt tölthetsz. Hétvégéken pedig előkerülhet a kerti grill, és kezdetét veheti a családi sütögetés; de ha már a szimpla húsos receptekre egy kicsit ráuntál, mutatunk néhány ételt, ami isteni finom grillezve. És sokan még csak nem is sejtik!

Valószínűleg most te is ráncolod a szemöldököd, pedig valójában a dinnyét igenis lehet grillezni, sőt, a végeredmény tényleg finom!

A füstös íz, a nagy hőmérséklet és a só segít abban, hogy a gyümölcs elveszítse édeskés ízét, és kicsit savanykásabb legyen.

Érdemes körülbelül másfél-két centi vastag szeleteket vágnod, majd ezeket kend be olíva olajjal. Ha kész, szórj a szeletekre apróra vágott fokhagymát, sót és paprikát, majd nagyjából 5 percig grillezd, hogy karamellizálódjon a dinnye, és kissé kiszáradjon.

A tetejére akár sajtot is tehetsz, hiszen nagyon jól passzolnak egymáshoz az ízek!

Profi szakácsok szerint nagyon jó ötlet, ha a családi grillezésnél az édesburgonyát is megsütitek!

Noha tény, hogy a szimpla sült krumpli isteni finom, mégis érdemes esélyt adnod az édes változatnak is, hiszen sokkal egészségesebb, és kevesebb kalóriát is tartalmaz.

Az első lépés, hogy kend be vastagon a krumplit vajjal, majd tedd középmagas lángra a grillre addig, míg a szélei meg nem barnulnak, a belseje meg nem puhul. Ez nagyjából negyven perc és egy óra között történik meg.

Ezek után vágd fel őket vékonyan karikára, és tegyél a szeletek tetejére vajat, barna cukorral.

Isteni desszert!

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba