5 gyors vacsora iskolanapokra, amit egyetlen edényben elkészíthetsz

Írta: ,

Beindultak a szorgos hétköznapok, és teljesen megértjük, ha egy hosszú munkanap estéjét nem mosogatással akarod tölteni. A friss, meleg vacsora azonban biztosan jót tesz majd a hangulatodnak, és ha cserébe csak egy edényt kell elmosni, meg is éri a fáradozást.

Kolbászos tortellini paradicsomszószban Kép forrása: kevinandamanda.com

1/5 Kolbászos tortellini paradicsomszószban

Kicsit olaszos, kicsit magyaros, de teljesen egyszerű és frenetikusan finom tésztavacsora ez.

Elkészítés:

Kevés olajon piríts meg egy kockákra vágott hagymát és a felkarikázott kolbászt vagy virslit, majd öntsd fel egy csésze húsleveslével.

Ha a víz forr, dobd bele a fagyasztott tortellinit. Ha megfőtt, öntsd fel a tésztát paradicsomszósszal, sózd, borsozd, és ha összeforrt, dobj bele egy csésze reszelt cheddar sajtot is.

Forgasd még egyszer össze az egészet, és már tálalhatsz is!

Csirke és köret Kép forrása: letthebakingbeginblog.com

2/5 Csirke és köret

A sült csirkét mindenki szereti, főleg, ha frissen készült köret is van hozzá. Ugyan nem edényben, hanem tepsiben, de tényleg csak egyben készül ez az elronthatatlan vacsora. 

Elkészítés:

A csirkecombokat sózd és borsozd, fektesd őket egy tepsibe, és egy kevés víz valamint néhány gerezd fokhagyma társaságában fólia alatt párold őket puhára a sütőben.

Ha a hús már puha, vedd le a fóliát, dobj mellé néhány krumplit és megtisztított sárgarépát is, és tedd vissza a sütőbe, amíg az étel el nem készül.

A krumplit egyébként sütheted héjában is, ekkor egy fóliába tekerve tedd a sütőbe, a tepsi mellé.

Chilis pite Kép forrása: honestlyyum.com

3/5 Chilis pite

Ha mexikóira vágysz, akkor ez a fogás biztosan kedvedre való lesz.

Elkészítés:

Egy olyan serpenyőben, amit a sütőbe is be tudsz tenni, pirítsd meg a darált marhahúst, majd adj hozzá feketebabot, kukoricát, és kockára vágott vagy konzerv paradicsomot.

Ha minden összepárolódott, egy tálban keverj össze egy csésze kukoricalisztet egy tojással és annyi tejjel, hogy tésztaállagot kapj, majd adj hozzá egy csésze reszelt sajtot is – igaz, hogy ez egy extra tálka, de ígérjük, többre tényleg nem lesz szükség.

Egy kanállal oszlasd el a chilit a tészta tetején, majd tedd a serpenyőt az előmelegített sütőbe, míg a tészta aranybarna nem lesz.

Lazac spárgával Kép forrása: apronstringsblog.com

4/5 Lazac spárgával

Lehet, hogy nem éppen egy mindennapi vacsora, hiszen a lazac azért megdobja az árát, de ha például egy évfordulót vagy hasonló alkalmat szeretnétek otthon megünnepelni, akkor remek randivacsora lehet az asztalon 20 perc alatt.

Elkészítés:

Önts egy csésze zöldséglevest egy serpenyőbe, majd ahogy elkezd forrni, tedd bele a spárgát, a tetejére pedig fektess lazacszeleteket.

Sózd, borsozd, majd főzd, amíg elpárolog a leve. Közben egy negyed csésze áfonya lekvárt keverj el egy evőkanál olívaolajjal, egy evőkanál vörösborecettel, egy teáskanál őrölt paprikával és köménnyel, valamint egy csipet sóval.

Locsold a szószt a lazacra, és süsd addig, amíg forrni nem kezd, majd azonnal tálald a vacsorát.

Sajtos brokkolikrémleves Kép forrása: the-lowcarb-diet.com

5/5 Sajtos brokkolikrémleves

A krémlevesek rendkívül egyszerűen és változatosan készíthetők el, éppen ezért nem maradhat le egy ilyen recept sem a listáról.

Elkészítés:

Egy lábasban hevíts egy kis olajat, majd piríts meg rajta két gerezd felszeletelt fokhagymát.

Dobj rá körülbelül 250 gramm fagyasztott brokkolit, és párold, amíg meg nem puhul.

Ekkor öntsd fel az egészet két csésze húsleveslével, majd dobj bele egy felkockázott krumplit is. Ha a zöldségek megfőttek, botmixerrel pürésítsd a levest.

Ha szeretnéd, adj hozzá egy csésze reszelt cheddar sajtot és egy kis doboz tejszínt is, majd tálalás előtt ezekkel is forrald össze a levest.