5 gyors vacsora iskolanapokra, amit egyetlen edényben elkészíthetsz

Írta: ,

Beindultak a szorgos hétköznapok, és teljesen megértjük, ha egy hosszú munkanap estéjét nem mosogatással akarod tölteni. A friss, meleg vacsora azonban biztosan jót tesz majd a hangulatodnak, és ha cserébe csak egy edényt kell elmosni, meg is éri a fáradozást.

Kolbászos tortellini paradicsomszószban Kép forrása: kevinandamanda.com

Kicsit olaszos, kicsit magyaros, de teljesen egyszerű és frenetikusan finom tésztavacsora ez.

Elkészítés:

Kevés olajon piríts meg egy kockákra vágott hagymát és a felkarikázott kolbászt vagy virslit, majd öntsd fel egy csésze húsleveslével.

Ha a víz forr, dobd bele a fagyasztott tortellinit. Ha megfőtt, öntsd fel a tésztát paradicsomszósszal, sózd, borsozd, és ha összeforrt, dobj bele egy csésze reszelt cheddar sajtot is.

Forgasd még egyszer össze az egészet, és már tálalhatsz is!

Csirke és köret Kép forrása: letthebakingbeginblog.com

A sült csirkét mindenki szereti, főleg, ha frissen készült köret is van hozzá. Ugyan nem edényben, hanem tepsiben, de tényleg csak egyben készül ez az elronthatatlan vacsora. 

Elkészítés:

A csirkecombokat sózd és borsozd, fektesd őket egy tepsibe, és egy kevés víz valamint néhány gerezd fokhagyma társaságában fólia alatt párold őket puhára a sütőben.

Ha a hús már puha, vedd le a fóliát, dobj mellé néhány krumplit és megtisztított sárgarépát is, és tedd vissza a sütőbe, amíg az étel el nem készül.

A krumplit egyébként sütheted héjában is, ekkor egy fóliába tekerve tedd a sütőbe, a tepsi mellé.