4 könnyű étel, melyekkel kompenzálhatsz az ünnepek után

Írta: ,

Az ünnepek elteltével sokszor nehéz visszarázódni a régi kerékvágásba, és bizony a habzsidőzsi után könnyen előfordulhat, hogy a kedvenc farmeredet sem tudod begondolni. Ha rád is felszaladt pár kiló a karácsonyi időszakban, melyektől szeretnél minél előbb megszabadulni, próbáld ki pofonegyszerű receptjeinket!

Noha, ma már tudjuk, hogy a gyors sikert ígérő, egyoldalú táplálkozáson alapuló diéták se nem egészségesek, se nem hatásosak hosszútávon, egy-egy karcsúságot ígérő étel a kiegyensúlyozott, változatos étrendbe beépítve segít felpörgetni az anyagcserét. Alábbi receptjeink ebben nyújthatnak segítséget.

Káposztaleves

Vannak olyan villámdiéták, melyekek alapja a káposztaleves, azt semmiképp sem ajánljuk, hogy a halászlé-töltött káposzta-mákosbejgli trió után drasztikusan lecsökkentve a kalória-bevitelt csupán káposztalevesen tengődj napokig vagy hetekig, ám egy-egy ebédet vagy vacsorát nyugodtan helyettesíthetsz vele, jó hatással lesz az anyagcserédre, az biztos.

Hozzávalók:

1 vöröshagyma
fél fej káposzta
2-3 répa
1 húsleveskocka
egy kanál kókuszolaj
petrezselyem

bors

Recept:

Vágd apróra a hozzávalókat, majd a hagymát pirítsd meg az olajon. Ha már üveges, add hozzá a többi zöldséget is, és öntsd fel kb. másfél-két liter vízzel. Nagy lángon főzd, amíg fel nem forr, ekkor dobd bele a leveskockát, és ízesítsd a fűszerekkel. Alacsony lángon, fedő alatt főzd tovább addig, amíg meg nem puhulnak a zöldségek, és már kész is.

Spenótos-rukkolasaláta

Egy finom salátát akár főételként is fogyaszthatsz, pláne ha az a cél, hogy ledobj néhány kilót. Persze, van élet a fejes- és jégsalátán túl is, ha szereted a rukkola különleges, intenzív ízét, tetszeni fog az alábbi recept.

Hozzávalók:

10 deka rukkola
10 deka leveles spenót vagy bébispenót
10 deka csirkemellsonka
fél fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
1 pohár natúr joghurt

bors
bazsalikom

Recept:

Miután megmostad és lecsöpögtetted a spenótot és a rukkolát, keverd össze őket egy nagy tálban, majd add hozzá az apróra vágott lilahagymát és sonkát is. Egy kisebb tálkában keverd el a joghurtot a citrom levével, passzírod bele a fokhagymát, majd a fűszereket is add hozzá. Tálalás előtt, frissen add hozzá az öntetet a salátához.