3 egyedi étel, amit még tuti nem főztél, pedig kellett volna

Írta: ,

Na, most az még csak hagyján, hogy igen nehezen tudjuk eldönteni, hogy mi legyen a vacsora hétköznaponként és persze azzal is vesződünk, hogy mit főzzünk ebédre a hétvégén, de a teljes tanácstalanság főleg lecsaphat ránk, hogyha vendégeket várunk!

Vendégvárás

Hogyha vendégeket várunk, akkor szeretnénk nekik valamilyen egyedit felszolgálni, de azért tartunk is az új ötletek kipróbálásától.

Hogyha ezen sorokat olvasva Te is sűrűn bólogatsz, akkor ajánljuk figyelmedbe az alábbi 3 fenséges receptet, amelyeket egy igazi vendégváró lakoma alkalmával bármikor bevethetsz.

Nem mondjuk, hogy az ételek 10 perc alatt kész lesznek és kezdőként is fél kézzel, becsukott szemmel összedobod őket, de hidd el, ettől függetlenül megéri bíbelődni velük!

Kecskesajttal töltött, pestós csirkeszelet vajas zöldbabbal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 szelet csirkemell,
  • 300 g kecskesajt,
  • 8 evőkanál pesto,
  • 800 g extra zsenge zöldbab,
  • 2 diónyi vaj,
  • olaj,
  • só, bors.

Elkészítési idő: kb. 45 perc.

Először is melegítsük elő a sütőt 200 fokra, utána a megtisztított csirkeszeletek oldalába vágjunk egy zsebformájú nyílást, amit töltsünk meg kecskesajttal. Ehhez kell egy kis türelem és kézügyesség, de nem olyan bonyolult, mint amennyire elsőre hangzik! Ezután egy jénai tál aljába öntsünk egy kis olajat, tegyük bele a megtöltött csirkeszeleteket és sózzuk, borsozzuk őket ízlés szerint. Ezután mindegyik szelet húsra kenjünk egy evőkanálnyi pestót és a sütő belemelegedése után tegyük be 15 percig sülni. Időközben a megmosott, megtisztított zöldbabot sós vízben főzzük meg kb. 12 perc alatt. Miután megfőtt a zöldbab, szűrjük le és keverjük össze a puha vajjal, s ezzel tálaljuk a megsült csirkemelleket.