5 szórakoztató mozgásforma, amivel megszabadulhatsz a plusz kilóktól

Póta Szilvia
Írta: ,

Te is nehezen veszed rá magad az edzésre? Szeretnél valamit tenni az egészségedért, de valahogyan mégsem jutsz el mostanában az edzőteremig? Elképzelhető, hogy egyszerűen csak nem találtad még meg a számodra megfelelő mozgásformát! Nem baj, ha nem vonzanak a kondi gépek, vagy a futás, próbáld ki a most következő alakformáló módszereket, melyekkel szórakoztató is lehet az edzés!

Tollaslabda Kép forrása: jaggat/depositphotos.com

A tollaslabdázás egyike azon nagyszerű sportoknak, amelyeket bárhol és bármikor végezhetsz! Ráadásul komoly függőséget okozhat!

Bár a tenisz és a squash hasonlóan szórakoztató lehet, ezekhez a mozgásformákhoz viszonylag nagy tér és komolyabb felszerelésre lehet szükség.

Ezzel ellentétben a tollaslabda játék könnyű, gyorsan elsajátítható, a kertben, vagy a parkban is gyakorolhatod, és még háló sem kell hozzá!

Előnyei közé tartozik még, hogy kiválóan átmozgatja a testedet, továbbá javítja az állóképességedet.

A capoeira egy brazil harcművészeti forma, ami egyesíti a harcművészeteket, az akrobatikát, a táncot és a zenét. Afrikai és brazil gyökereinek köszönhetően a capoeira közel sem egy átlagos edzés, komplex mozgásokból, ütésekből, rúgásokból, és finom táncos mozdulatokból áll össze.

Bár első ránézésre táncnak tűnik, mégsem az, rendkívül összetett és szerteágazó stílusegyveleg, melyben nagy szerepet kap az önismeret és a tisztelet is.

A mozdulatok és pózok segítségével hatékonyan edzheted az egész testedet, különösen a törzs, a derék, a fenék és a comb izmait, továbbá javíthatod állóképességedet, illetve egyensúlyérzéked, valamint önfegyelmet tanulhatsz, és magabiztosabbá válhatsz!

És a legjobb, hogy nem csak edzőteremben, a négy fal között végezheted, de jó időben akár a szabadban, például egy parkban is gyakorolhatod!

 

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!