Sokat kardiózol, mégsem fogysz? A következő okok állhatnak a háttérben

Nagy Niki
Írta: ,
Sokat kardiózol, mégsem fogysz? A következő okok állhatnak a háttérben

Órákig kínzod magad a futópadon, vagy le sem szállsz a szobabicikliről, és mégsem indul meg a fogyás? Mi az oka annak, hogy kardióval egyedül nem tudod leolvasztani magadról a kilókat? A válasz egyszerűbb, mint gondolnád: mert izmokat is kell növesztened ahhoz, hogy működjön a zsírégetés!

Egyszerű, mint az egyszer egy Kép forrása: store.nike.com

Rengeteg nő gondolja azt, hogy ha minden nap kilométereket rohangál, előbb-utóbb álomalakja lesz, kockás hasa és formás popsija.

Sokan pedig félnek attól, hogy ha súlyokat kezdenek el emelgetni, vaskosak és férfiasak lesznek.

Az egyik azonban nem létezhet a másik nélkül: rossz hírünk van, de a súlyzós edzésekre is szükséged van ahhoz, hogy a kardió megfelelően olvassza a zsírt rólad, és vice versa.

Ha csak kardiózol, és nem fejleszted az izmaidat, könnyen eljuthatsz addig a végpontig, amikor a kardió már nem segít a fogyásban – ez pedig általában elég hamar bekövetkezik. Minél több izmod van ugyanis (amiket ugye a súlyzós és saját testsúlyos edzésekkel tudsz fejleszteni), annál hatékonyabban égeti a szervezeted a zsírt, és annál kevesebb kardióra lesz szükséged ugyanannyi kalória elégetéséhez.

Az izmok működéséhez több energia kell, és minél több izmod van, annál nagyobb energiabefektetésre van szükség, hogy megmozgasd őket – tehát több kalóriát égetsz, hamarabb fogysz, igazi win-win szituáció. Igen ám, de még az sem garancia, ha ezt így együtt, tökéletes harmóniában műveled, mert a kardió akkor is lehet hatástalan, ha egyébként megfelelő az izomtömeged.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv