„Miért nem fehérek a fogaim?” Az otthoni fogfehérítés mikéntjei

Horváth Petra
Írta: ,
„Miért nem fehérek a fogaim?” Az otthoni fogfehérítés mikéntjei

Kép forrása: nd3000/depositphotos.com

Ne a hollywoodi filmcsillagok vakító fehér mosolyát irigyeld, hisz mögöttük profi fogászati csapat áll, nem a genetikájuk kivételes! A ragyogó fehér mosoly viszont elérhető itthon is, pénztárcabarát módon. Most azokat az ismert és kevésbé ismert tippeket és trükköket gyűjtöttük össze, melyekkel egészségesebb, árnyalatokkal világosabb fogaid lehetnek! (x)

1. Az alap: rendszeres fogápolási rutin

Tedd a kezed a szívedre: rendszeresen és helyesen szoktál fogat mosni, nem „felejted el” néha? A fogaid sárga árnyalata biztos, hogy rajtad kívülálló okok miatt alakult ki? A hollywoodi mosolyt senkinek sem osztogatják ingyen, azért mindenki megdolgozik.

Első lépés a rendszeres fogápolás, hiszen a megfelelő szájhigiénia nemcsak fogaink épségét garantálja, hanem hozzájárulhat ahhoz, hogy minél kevesebb fertőzést és vírust kapjunk el! 

Fogat mosni nem kötelező minden egyes étkezést követően - bőven elegendő a napi 2. A helyes fogmosásról és fogápolási rutinról itt olvashatsz!

A mosást végezd megfelelő fogkefével. A helyes fogkefe megtalálásában kérd fogorvosod / dentálhigiénikusod segítségét.

2. Otthoni fogfehérítés

Az interneten különböző fogfehérítési tippekkel ismerkedhetünk meg. Manapság rengeteg otthon használható termékkel találkozhatsz, azonban mielőtt beruháznál ezekre a szuper fogfehérítő gélekre / tapaszokra, nem árt ha kikéred egy szakember segítségét.

Ma már találhatsz olyan természetes anyagokat tartalmazó fogfehérítő hatású fogkrémeket, amelyek SLS mentesek és alacsony abráziós indexszel rendelkeznek. Ezek általában valamilyen természetes anyag segítségével fehérítenek, ilyen például az aktív szén, vagy különböző enzimek, hidroxiapatit- amelyek nem roncsolják a fogakat.

3. Rendszeres fogászati ellenőrzés

Tudjuk, hogy a fogorvos sok ember számára mumus, és szinte senki nem szeret fogászati ellenőrzésre járni, pedig nagyon fontos lenne. Gyakran előfordul, hogy észre sem vesszük, hogy egy fogunk kilyukad, a dentin szabaddá válik, az ínyünk gyulladásban van, vagy egy fogunk nem a megfelelő szögben nő, a fogkő eltávolításának fontosságáról nem is beszélve!

Rengeteg fogakkal kapcsolatos probléma nem észlelhető szakavatatlanként, csak mikor már késő. A rendszeres fogászati ellenőrzéssel kiküszöbölhetjük ezeket.

Ma már a legtöbb SZTK-ban választhatunk magunknak fogorvost, így nem kell attól tartanunk, hogy folyton más orvos székében kötünk ki, akit nem ismerünk, ugyanakkor az általánosabb fogászati beavatkozásokért nem kell súlyos tizezreket kifizetnünk. Érdemes tehát a körzeti SZTK-ban utánanézni az orvosoknak, és a számunkra legszimpatikusabbat kiválasztani, akihez negyedévente beülhetünk ellenőrzésre!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!