4 egyszerű és nagyon hatékony gyakorlat az integetőháj ellen

Gerber Petra
Írta: ,

Az integetőháj kifejezést már egészen biztosan Te is hallottad. Rendkívül zavaró tud lenni, főleg a tavaszi és a nyári szezonban, amikor is előkerülnek az ujjatlanok. Ha eddig hosszabb ujjú felsőkbe kényszerítetted magad, van egy jó hírünk: néhány hónap alatt gyönyörű izmokra válthatod ezt a testrészedet. Persze szükséged lesz némi kitartásra, ám, ha rendszeresen végzed a gyakorlatokat, akkor neked is hamar edzett tricepszed lehet. Mai írásunkban hoztunk neked néhány szuper gyakorlatot, amik segítségével hamar leszámolhatsz a mumussal, azaz az integetőhájjal.

Ez egy nagyon szórakoztató, ám közben elég nehéz gyakorlat, mégis talán az egyik leghatékonyabb a felsoroltak közül. A kézfejeddel és a sarkaddal tartsd meg magad, úgy, hogy a tested többi része ne érjen hozzá a talajhoz.

Közben enyhén behajlított karral és hajlított lábbal sétálj egy kicsit ebben a pozícióban, kicsit úgy, mint a pók. Előre-hátra a szobában, oda vissza, minimum 1-2 percig.

Hidd el, ez csak könnyűnek tűnik, ám, a második kör után garantáltan érezni fogod a nehezét.

Ha bírod, akkor a szokásos ismétlőszámokkal dolgozhatsz és, ha már igazán ügyes vagy, akkor bátran vágj neki a 4x12-es sorozatnak.

Ebben a gyakorlatban az oldaladra kell feküdnöd, a talajhoz közelebb eső karodat pedig át kell kulcsolnod a mellkasodon. A másik karoddal eközben támaszkodj meg a mellkasod előtt és told ki magad a segítségével, úgy hogy közben elemeled a felsőtested a földtől.

Ez egy viszonylag nehezebb gyakorlat, így mindenképpen kisebb ismétlés számot javaslunk (kezdetben 4x8), ám csakúgy, mint az előbbi esetben is, fontos tényező a jelenlegi fizikai aktivitásod.

Ha úgy érzed bírsz többet akkor csak bátran, azonban ne feledkezz meg a nyújtásról, máskülönben komoly balesetek érhetnek.

 

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!