Így kapcsolj ki egy stresszes nap után

Dienes Petra
Írta: ,
Így kapcsolj ki egy stresszes nap után

Ébredés, rohanás, értekezlet, bevásárlás… Már megint egy olyan nap, amit átvészeltünk, és ami után szükségünk van a jól megérdemelt pihenésre. Kikapcsolódásképpen elég, ha pár egyszerű dolgot teszel magadért, hogy másnap újult erővel nézz szembe a feladatokkal.

Vegyél egy forró fürdőt Kép forrása: tumbr,ybb55

Minden ember megérdemel egy pihentető fürdőt egy hosszú nap után. Ilyenkor jut idő összegezni a napot és rendezni a gondolatainkat.

Fontos, hogy ne sajnáld magadtól ezt az időt, nyugodtan gyújts gyertyát és hallgass finom, lágy zenét. Engedd meg a testednek is, hogy szép lassan ellazuljon.

Ha még pihentetőbb fürdőre vágysz, csepegtess illóolajakat a fürdővízbe, mielőtt elmerülnél benne. A pihenéshez a legjobb választás a levendelua, a citromfű vagy az ilang-ilang. Lélegezz mélyeket és hagyd, hogy kifejtsék az olajok jótékony hatásukat.

A fürdő végeztével bújj a legpuhább köntösödbe és pihenj még pár percet az ágyadon, meglátod, jól fog esni. Ha a nyári hónapokban kevésbé kívánod a forró fürdőt, engedj langyos vizet magadnak, a hatás így sem marad el.

Olvass!

Az egyik legjobb módszer a teljes kikapcsolódásra az olvasás.

Akár romantikus történetet, fikciót,  vagy önéletrajzi könyvet veszel a kezedbe, biztosan elrepít egy másik világba, messze a mindennapi gondoktól és határidős prezentációktól.

Ahogy a mondás is tartja: “Egy olvasó ezernyi életet megél mielőtt meghal. Az ember, aki nem olvas, csak egyet.”

Használd ki este ezt a kis időt arra, hogy kiszakadj a hétköznapok szürkeségéből. Addig sem a munkára és a másnapi teendőkre koncentrálsz.

Az agy is alvás közben regenerálódik a legjobban, ehhez pedig a nyugalmi állapot elérése a legfontosabb.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!