5 hatékony guggolás, amivel bomba formába hozhatod a popsidat

Stumpf Bea
Írta: ,
5 hatékony guggolás, amivel bomba formába hozhatod a popsidat

A fenék sajnos nem csak a férfiak, de a nők gyengéje is – persze nekünk főleg abban az értelemben, hogy nagyon érzékenyek vagyunk a témára, és szinte sosem vagyunk megelégedve a saját formáinkkal. Jöjjön hát 5 szuper guggolás, amivel hatékonyan dolgozhatsz a tökéletes popsiért!

 

Ugrálj! Kép forrása: taniskatie.com

Ez a guggolástípus igazán felpörget és szinte érzed majd, ahogy égeti a kalóriákat, miközben csinálod.

Az alapállás ugyanaz, mint az első gyakorlat esetén, azaz csípőszéles terpesz, egyenes, kissé előredöntött hát – csak annyi a különbség, hogy a statikus le-fel mozgás helyett kisebb ugrásokkal kell végezned a guggolást. Ha elfáradsz, akkor az is szuper, ha lent rugózol egy kicsit!

Youtube-on könnyen találsz erről is példát.

Saját testsúllyal

Ha egy egyszerű mozgást szeretnél kipróbálni, amihez nem kell semmilyen plusz eszköz, akkor a saját testsúlyos alap guggolásokkal érdemes kezdened. Ez azért is jó, mert így bemelegítheted és hozzászoktathatod a tested ehhez a típusú gyakorlathoz, és szinte bárhol elvégezheted.

Nincs más dolgod, mint csípőszéles terpeszben állni és úgy guggolni, hogy a combod párhuzamos legyen a padlóval, a hátad pedig egy kicsit dőljön előre és maradjon egyenes. Arra figyelj, hogy a térded ne menjen a bokád elé, hiszen így nem terheled fölöslegesen az ízületeidet.

Ide kattintva megnézhetsz egy videót, hogy csináld pontosan!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv