Edzéstípusok, melyeket akár otthon vagy a szabadban is végezhetsz

Horváth Petra
Írta: ,
Edzéstípusok, melyeket akár otthon vagy a szabadban is végezhetsz

Kép forrása: eat-workout-love

Hivatalosan is beköszöntött a nyári időszak, amit nehéz lett volna nem észrevenni, hiszen markánsan az orrunk alá nyomta a kánikulát. Az eddigiek alapján azonban az idei évszak is tartogat majd számunkra kihívásokat, hiszen igen változékonynak ígérkezik. Ez pedig komoly befolyással lehet az emberek szervezetére, a fizikai és a szellemi állapotunkra egyaránt. Nem véletlen, hogy a nagy forróságban megcsappan a konditermek és csoportos sportfoglalkozások látogatóinak létszáma, hiszen kinek van kedve kimozdulni a melegbe, főként, ha tudatosan izzadni készülődünk? Azonban nem muszáj elhagynunk a kényelmet nyújtó otthonunkat ahhoz, hogy karbantarthassuk magunkat! Most olyan edzéstípusokat szeretnék bemutatni, melyekkel átmenetileg vagy akár állandósultan is beköltöztetheted a mozgást az otthonodba, vagy akár a természetbe, mikor kicsit hűvösebb van! Érdemes őket váltogatni vagy kombinálni egy-egy edzés alkalmával, hiszen csak így lesznek igazán látványosak és eredményesek hosszabb távon.

Azért ezt az edzéstípust választottam elsőként, mert ez egyfajta átmenetet képez az edzőtermi és az otthoni lehetőségek között.

Ugyanis az erőnövelő edzéseknek két legfőbb típusa létezik, a saját testsúllyal történő gyakorlatok és a különböző súlyzókkal tarkított edzésprogramok. Előbbi előnye, hogy olcsó, hátránya viszont, hogy hosszútávon nem nyújt kellő fejlődést.

Az utóbbi azonban komolyabb anyagi befektetést jelent, ha otthonunkban vagy a szabadban szeretnénk végezni. Legismertebb eszközei a kettlebell, a medicinlabda, és a különböző kézi súlyzók.

Rengeteg applikációt és oktató videót találhatunk ehhez a típusú edzéshez.

Legfőbb előnye, hogy gyakran nem szükséges hozzá semmilyen kiegészítő, és edzettségi szinttől függetlenül találhatunk számunkra ideális gyakorlatsorokat.

Ezeknél a feladatoknál a kitartás és a helyes kivitelezés jelenti a nehézséget. Ebbe a kategóriába sorolhatók például a különböző plank-ek.

Mint azt az elnevezése is mutatja, az állóképesség növelésére tökéletesen alkalmas.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!