Bikinialak 4 hét alatt

bien.hu
Írta: ,
Bikinialak 4 hét alatt
Nem kell aggódnod amiatt, hogy rohamosan közeledik a bikini szezon, hiszen edzéstervünket követve, négy hét alatt formába hozhatod magad.

Amint beköszönt a jó idő, a legtöbb nő stresszessé válik. Annak ellenére, hogy ma már számos alakformáló fürdőruha létezik, a nők egyharmada inkább elrejti alakját és soha nem vesz fel fürdőruhát.

Éppen ezért ajánljuk ezt a gyors alakformáló edzéstervet, mely által megszabadulhatsz a zavaró „hibáktól” és bátran viselhetsz bikinit a strandon vagy a tengerparton.
Az alakformáló mozdulatok által tested feszesebbé válik, ráadásul önbizalmad is növelni fogja. Néhány hét torna után vonzóbbnak érezheted magad és nem kell többé az alakod miatt aggódnod. Az edzésterv mozdulatai azokat az izomcsoportokat célozzák meg, melyek a legszembetűnőbbek, amikor fürdőruhát öltesz magadra.

Bikinialak formálás

Ezek a gyakorlatok minden izomcsoportot megmozgatnak a válladtól a combodig. Ezt a harminc perces gyakorlatot végezd hetente háromszor, nem egymást követő napokon. Minden gyakorlatcsoportból végezz el legalább kettőt vagy hármat.

Felülések


Ez a gyakorlat a hasfalat erősíti.
A. Ülj le úgy, hogy lábaid hajlítva legyenek, lábfejed pedig vízszintesen tartsd a földön. Karjaid nyújtsd ki mell magasságba, hátad pedig tartsd egyenesen.
B. Fokozatosan engedd magad hátra, mindaddig amíg el nem éred a talajt. Ezután lassan térj vissza az eredeti pozícióba. Ismételd meg nyolcszor.

Nyújtógyakorlatok


A nyújtógyakorlatok a derekat és a farizmot dolgozzák meg.
A. Feküdj a hasadra, karjaid tartsd magad mellett. Fejed és nyakad tartsd egy vonalban, majd mellkasod emeld a földtől 5-10 centiméterre. A hatékony eredmény érdekében csípőd és lábfejed tartsd szorosan a földön. Maradj ebben a pozícióban két lélegzetvétel erejéig, majd ereszkedj le fokozatosan. Ismételd nyolcszor.
B. Lábfejed nyújtsd ki, farizmod szorítsd össze, térdeid tartsd szorosan egymás mellett. Kinyújtott lábaid emeld 15-30 centiméterre a talajtól. Maradj így két lélegzetvétel erejéig, majd lassan ereszkedj le. Ismételd meg nyolcszor.
C. Mellkasod és lábaid emeld fel egyszerre, a medencéden egyensúlyozva. Lélegezz kétszer és lassan ereszkedj le. Végezz nyolc ilyen gyakorlatot.

Törzscsavarás


Ez a gyakorlatcsoport karcsúsítja derekad.

A. Ereszkedj csípőd bal oldalára, jobb lábad tedd a balra. Bal kezeddel támaszkodj a földre, jobb karod pedig helyezd a jobb lábadra.
B. Egy hirtelen mozdulattal feszítsd meg törzsed, csípőd emeld fel a földről, majd a jobb karodat emeld a fejed fölé, hogy tested egy átlós vonalat képezzen. Maradj így két lélegzetvételig, majd fokozatosan ereszkedj le. Ismételd meg négyszer. Ezután végezd el a gyakorlatot a másik oldaladon is.

Lábgyakorlat


Ez a gyakorlat segít feszesíteni a hasfalad és a farizmod.
A. Vegyél fel fekvőtámasz pozíciót, karod álljon egy vonalban a válladdal, lábaid pedig tartsd egyenesen.
B. Hasfalad tartsd feszesen, törzsed pedig stabilan, húzd össze farizmod, és bal lábad emeld fel 15-30 centiméterre a talajtól. Maradj így két lélegzetvételig, majd ereszkedj le. Ismételd nyolcszor, majd végezd el a jobb lábaddal is.


 

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba