5 tipp, hogy hogyan szervezzetek közös edzéseket a pároddal

Stumpf Bea
Írta: ,

Ha az edzés mindkettőtök életében fontos helyet kap, akkor fontoljátok meg, hogy hetente legalább egyszer közösen fogtok mozogni a pároddal. Ez elsőre lehet, hogy vad ötletnek tűnik, hiszen te jógázol, ő pedig edzőterembe jár – de lehet, hogy ha egy kicsit utánajártok, találtok majd olyan sportot, amit közösen is tudtok csinálni. Egy edzőpartner egyébként is növeli a teljesítményed, sőt így még plusz időt is tölthetsz együtt a pároddal. Ezek után miért ne próbálnátok ki az alábbi tippeket?

Nyiss az új felé Kép forrása: freepeople.com

Ha teljesen más jellegű sporthoz vagytok szokva, akkor eleinte biztosan nehéz lesz olyan metszéspontot találni, ami mindkettőtöknek megfelel, de fontos, hogy ne vessétek el egyből az ötletet, adjatok egy esélyt a másiknak. Legalább egy óra erejéig érdemes kipróbálni a párod edzését, hiszen ha nem is szereted meg egyből, az edzés által közelebb kerülsz hozzá és talán megérted, hogy ő miért szereti annyira, amit csinál. Cserébe te is mutasd meg neki, hogy mi az, ami téged hajt, hátha megtetszik majd neki, amiért te rajongsz.

Tipp: Ha te egy inkább női edzéstípusért rajongsz, akkor kérd meg arra, hogy legalább ismerkedjen meg vele és beszélj róla, hogy téged miért pörget ez a sport – ezután biztosan nem fog majd teljesen elzárkózni!

Ne légy az edzője Kép forrása: senitaathletics.com

Az, hogy kipróbálja az edzést, amire jársz, nem azt jelenti, hogy rögtön te lettél a személyi edzője. Hogy értjük ez?

Az persze teljesen rendben van, hogy elmondod, hogy mire készüljön, mit hozzon magával vagy mit várhat az edzéstől, illetve adsz neki néhány hasznos tippet, de utána hagyd, hogy saját maga tapasztalja ki a gyakorlatokat és megtalálja benne azt, ami hozzá passzol.

Ha folyton a háta mögött állsz és személyi edzőt játszol, akkor nem csak rögtön elveheted a kedvét az egésztől, de fellengzősnek és akaratosnak is tűnhetsz. Gondolj vissza arra az időszakra, amikor te voltál kezdő, és próbáld meg unszolgatás helyett bíztatni, ezzel sokkal előrébb juttok majd!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!