5 szórakoztató mozgásforma, amivel megszabadulhatsz a súlyfeleslegtől!

Póta Szilvia
Írta: ,

Te is nehezen veszed rá magad az edzésre? Szeretnél valamit tenni az egészségedért, de valahogyan mégsem jutsz el mostanában az edzőteremig? Elképzelhető, hogy egyszerűen csak nem találtad még meg a számodra megfelelő mozgásformát! Nem baj, ha nem vonzanak a kondi gépek, vagy a futás, próbáld ki a most következő alakformáló módszereket, melyekkel szórakoztató is lehet az edzés!

A capoeira egy brazil harcművészeti forma, ami egyesíti a harcművészeteket, az akrobatikát, a táncot és a zenét. Afrikai és brazil gyökereinek köszönhetően a capoeira közel sem egy átlagos edzés, komplex mozgásokból, ütésekből, rúgásokból, és finom táncos mozdulatokból áll össze.

Bár első ránézésre táncnak tűnik, mégsem az, rendkívül összetett és szerteágazó stílusegyveleg, melyben nagy szerepet kap az önismeret és a tisztelet is.

A mozdulatok és pózok segítségével hatékonyan edzheted az egész testedet, különösen a törzs, a derék, a fenék és a comb izmait, továbbá javíthatod állóképességedet, illetve egyensúlyérzéked, valamint önfegyelmet tanulhatsz, és magabiztosabbá válhatsz!

És a legjobb, hogy nem csak edzőteremben, a négy fal között végezheted, de jó időben akár a szabadban, például egy parkban is gyakorolhatod!

 

A légtorna tökéletes mozgásforma lehet azok számára, akik kedvelik a kihívásokat és az adrenalint, közben pedig szeretnék rugalmasságukat, hajlékonyságukat növelni, állóképességüket javítani, felsőtestüket pedig megerősíteni.

A cirkuszi akrobaták körében is kedvelt előadó művészeti formának számtalan fajtája létezik, a vaskarikán végzett aerial hooptól, a testre tekert selyem szalagokkal bemutatott aerial silken át, egészen a lengőtrapézig.

A légtornaedzések egyetlen hátránya, hogy a legtöbbször magas szintű hajlékonyságot és komoly erőnlétet igényelnek, éppen ezért ha nem állsz jól ezen a téren, érdemes először inkább az antigravitációs jógával próbálkoznod! Ez utóbbi amellett, hogy szépen átformálja az alakot, a hátfájástól is megszabadíthat!

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba