Via Bella – Vérpezsdítő élmény, és néhány szuper tipp a narancsbőr ellen

Lehoczky Rita
Írta: ,
Via Bella – Vérpezsdítő élmény, és néhány szuper tipp a narancsbőr ellen

Vészesen közeleg az életmódváltó programom vége, de ez közel sem jelenti azt, hogy a lelkesedésem is lankadna, sőt! Sokkal jobban érzem magam a bőrömben, úgyhogy megéri a befektetett energia, hiszen maximálisan megtérül! A súlyomat még mindig nem árulom el, azt akarom, hogy tényleg leessen az állatok. :) Az elmúlt héten a narancsbőröm volt fókuszban, pontosabban az azzal való leszámolás. Ha te is küzdesz a kis göröngyökkel, akkor olvass tovább, mert profi tippeket hoztam egy szakértőtől!

Hamvadó cigarettavég és cellulit kezelés

Hogy mi is köti össze ezt a két fogalmat? Egy hely. Méghozzá egy kellemes, szépséges hely, ahol anno Karády Katalin művésznő lakott. Jelenleg egy csodaszép szépségszalon van itt, ahol a művésznő eleganciája is visszaköszön a berendezés stílusában: aranyló falak, sejtelmes, kellemesen homályos megvilágítás a bejáratnál. Megakadt a szemem a folyosón egy Karády Katalin fotón, innen indult beszélgetésünk Krisztinával, a Via Bella Szépségstúdió alapítójával.

A kozmetikai részleggel Krisztina foglalkozik, Móni pedig a testkezelés és masszázs szakértő. Fodrászat, manikűr, pedikür, jóga és gyógytorna is szerepel a szolgáltatások között, tehát teljes átalakulás és felüdülés vár itt a vendégekre.

Krisztina és a Via Bella team főként Helia-D Professional termékekkel szépíti meg a vendégeket, amit nem csodálok, hiszen az elmúlt két hónapban én is megbizonyosodhattam róla, hogy valóban nagyszerűek, beválnak, és csodát művelnek az ember bőrével.

Tokaji Aszú, nem csak koccintácra

Én egy fantasztikus cellulitmasszázst kaptam Mónitól Helia-D Professional masszázskrémekkel. Ezek fő összetevőjével eddig én csak a poharamban találkoztam, ugyanis Tokaji Aszú kivonatot tartalmaznak. Hmmm, csodásan hangzik, igaz?

Egy órás volt a kezelés, ami alatt Mónival sokat beszélgettünk a testkezelésekről, a masszázsról, és a narancsbőrről, ráadásul a kérésemre össze is írta Nektek a legfontosabb tudnivalókat a cellulit elleni harcról.

A szakértő megmondja a tutit

A cellulitról: Szervezetünk alapvető kémiai szabályozását a savak és a lúgok kölcsönhatása határozza meg. Minél több sav kerül a véráramba, annál több ásványi anyagra lesz szükség annak sóképződés általi semlegesítésére. Ha a nyirokkeringés már nem képes elszállítani a salakanyagokat, akkor az a szövetek között marad. A megkocsonyásodott salakanyagok már jól láthatóvá válnak a kötőszövetben (narancsbőr).

A cellulit a bőr irha rétegében lerakódó salakanyagokat jelenti, amelyek a környező szövetekből magukhoz vonják a vizet, és egyre nagyobb gömböcskéket alakítanak ki. Mindemellett a szövetekben található zsírsejtek megduzzadnak, tovább rontva a folyadék áramlását a kiserekben és a nyirokerekben.

A cellulitnak különböző fokozatai vannak:

  1. Cellulitmentes bőrről akkor beszélhetünk, ha nemcsak látszólag sima és feszes a bőr, hanem összenyomáskor sem lesznek láthatók az apró gödröcskék.
  2. Első fokozatú narancsbőrről akkor beszélünk, amikor a bőr felülete még látszólag egyenletes, de két ujjunkkal összenyomva már láthatók a cellulitra utaló apró elváltozások a bőrfelszín alatt. Ez még könnyen kezelhető!
  3. Második fokozatú narancsbőr esetén bőrünk fekvő helyzetben még tökéletesen simának látszik, de felállva már észlelhetjük a tüneteket, anélkül, hogy a bőrt összenyomnánk. Ekkor már szükségünk lesz egy kezelésprogram kiválasztására, mert segítség nélkül nem tudunk megszabadulni tőle.
  4. Harmadik fokozatban már fekve és állva is határozottan látszik a narancsbőr. Eltorzíthatja a testkontúrokat, és ruházaton keresztül is észrevehető. Határozott életmódváltás és rendszeres kezelés-kombináció szükséges, kiegészítve otthoni ápolással! (Na, én innen indultam a programom elején a narancsbőrt tekintve, jelenleg a második és az első fokozat között vagyok, úgyhogy nagyon szépen változott a bőröm.)

A cellulit eltüntetésének egyik módja a masszázs: hatására felgyorsul az anyagcsere, a szövetek vérellátása javul, ezáltal tápanyagban és oxigénben gazdag vérrel telítődnek, valamint a lebontáskor keletkezett anyagcsere végterméke is könnyebben kiürül a szervezetből.

A speciális masszázstechnika során kézzel és/vagy géppel szinte összetörjük a zsírsejteket, aminek következtében felszabadulnak a bennük tárolt káros anyagok és mérgek. Emellett segíti a salakanyagok helyszínről történő elszállítását és a vénás vérkeringésbe való eljutását, ahonnan megtörténhet a végleges kiürítés. Ez a technika megerősíti a laza kötőszöveteket, visszaállítja azok rugalmasságát, és a bőr feszesebb lesz tőle.

Gyakorisága: 10 alkalomból áll egy kúra, de indokolt esetben lehet 15 alkalom is. Az első héten 3-szor, majd hetente 2-szer kell elvégezni a kezelést. A kúra végeztével, amennyiben indokolt, lehet emlékeztető kezeléseket végezni 2-3 hetente.

Nekem a combomon és a popsimon a leglátványosabb a narancsbőröm, úgyhogy főként ezeket a részeket masszírozta Móni. Mivel sok oldalról meg van támogatva a narancsbőr elleni küzdelmem, számomra már ez az egy kezelés is hatásosnak bizonyult. Nagyon jól éreztem magam közben, nekem mindig testi-lelki felüdülés, ha megmasszíroznak, egyszerűen imádom.

Megtapasztalhattam a masszírozó gép hatékonyságát, és az E-Fit tréningeknek köszönhetően Móni a maximum fokozaton tudta használni a combjaimon ezt a kütyüt, hiszen már kellőképp megerősödtek a lábaim, és bírták a gyűrődést. Nem éreztem kellemetlennek, bár másnapra belilult kicsit a bőröm. Az érfalak vastagságától függ – ha jól tudom – , hogy keletkeznek-e lila foltok erősebb nyomás esetén a bőrfelszínen. Pár nap múlva már el is halványodtak, úgyhogy nincs gond.

A kezelést fóliás tekercseléssel zárta, és következett egy kis pihenés a masszázságyon. 

A narancsbőr elleni harc azonban csak akkor lesz maximálisan hatékony, ha az egész életmódodat ennek rendeled alá! Fontos a megfelelő táplálkozás: a sok zöldség és gyümölcs nagyon hasznos, mert alacsony kalóriatartalmúak, vízhajtó hatásúak és rengeteg fontos ásványi anyagot, valamint vitamint tartalmaznak. Ne fogyassz savasító anyagokat! Kerüld a kávé, a szénsavas italok, a csokoládé, valamint a sütik fogyasztását! Ne dohányozz! A cigaretta a narancsbőr kezelése szempontjából is rendkívül káros, mert rontja a kiserekben a keringést és a szöveti vérellátást. Mindezek mellett természetesen a megfelelő folyadékbevitel is kulcsfontosságú, ami minimum napi 2 litert jelent. Végül, de nem utolsó sorban nem kerülhető el a rendszeres testmozgás sem, mert segíti a nyirokműködést, és így a narancsbőr elleni harcot is.

Fantasztikusan éreztem magam a kezelés alatt, mindenkinek ajánlom. Itt találjátok a szépségszalont, ahol a Helia-D Professional termékekkel szépülhettek.

A stúdió Facebook oldalát is megcsodálhatjátok, és érdeklődjetek bátran, mert decemberben óriási meglepetések várnak Rátok!

Móni egyébként otthoni kezelésre is adott néhány szuper tippet:

Otthoni fóliás cellulit kezelés

Kend be a kezelendő testrészeidet (combok, popsi, has, felkarok) például a Helia-D narancsbőr elleni karcsúsító zselével, majd irány a konyha, és tekerd be ezen felületeket szorosan folpackkal. Finom tea és egy zöldség bőségtál társaságában helyezkedj el kényelmesen az ágyon. Takarózz be jól, és lazíts. Kb. másfél órát maradj a dunsztban.

Hideg-meleg váltózuhany

Ez nem szorul különösebb magyarázatra, egyszerűen hatékony és vérpezsdítő. Én ezt az infraszauna használata után szoktam beiktatni.

Ha kedvet kaptatok a szépülésre, további infóért keressétek az illetékeseket!

Hamarosan újra jelentkezem, addig is vigyázzatok magatokra, és váltsatok – életmódot! :)

∞ Rita ∞

  • Az E-Fit stúdió szakemberei izzasztják meg Ritát minden héten.
  • Edzés közben Rita az Absolute live sportitalokat fogyasztja. Ha pedig napközben megszomjazna, a Power fruit steviával ízesített italait kortyolgatja.
  • A Helia-D biztosítja bőre számára a megfelelő ápolást, együtt veszik fel a harcot a narancsbőr ellen. A kozmetikum gondoskodik róla, hogy bőre megőrizze rugalmasságát a súlyvesztés után is.
  • A Protissimo biztosítja számára a kiegyensúlyozott étrendet, ketogén fehérjediéta keretei közt.

 

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba