Sportolok, blogolok, loholok!

Lehoczky Rita
Írta: ,
Sportolok, blogolok, loholok!

Az utóbb napokban tényleg belecsaptam a lecsóba, persze csak képletesen! :) Épp azon vagyok ugyanis, hogy a következő mérlegelésig még jobban felpörgessen a fogyásomat, szóval igyekszem egyre többet edzeni, közben a diétával is egyre jobb barátságba kerülök. 

Szégyen a futás, de hasznos!

Sosem értettem ezt a mondást igazán, mert szerintem egyáltalán nem szégyen, sőt, mindenki előtt emelem kalapom, aki hajlandó, pláne szeret futni, szaladni, kocogni – én ugyanis az ellenkező tábort erősítem, azokét, akik utálják az egészet.

Most viszont E-Fit személyi edzőm, Adri javaslatára elhatároztam, hogy változtatok ezek a hozzáálláson, mert szeretném felpörgetni kicsit a fogyásomat. Adri az intervallum edzések nagy híve, így a futásom edzéstervét is ennek tudatában alkotta meg:

 • Bemelegítés kb. 5 perc laza séta
 • Gyors futás 30 másodpercig, amivel felpörgetjük a pulzusunkat ún. anaerob zónába
 • Pihenés 60 másodpercig, ami ismét a laza sétát jelenti, pulzusunk ekkor rendeződik, légzésünk visszaáll a természetesre
 • Kb. 10-szer ismételni a gyors futás és a laza séta gyakorlatpárt
 • Levezetés kb. 5 perc lassú séta

(Apró betűs rész következik: Ritának – aki én lennék –, a gyors futás kb. 10 másodperc, és a 10-es ismétlés szám sincs meg, a bemelegítő és a levezető séta viszont pöpecül megy!)

Mindegy, a lényeg, hogy belevágtam és bár a futókedvemen és a teljesítményemen van még mit javítani, de én akkor sem fogok leállni! Sőt, azt is kitaláltam, hogy a futkorászás előtt mindig megajándékozom magamat egy GARCINIA CAMBOGIA Absolute Live sportitallal. Klasszul néz ki a flakon (pink az egyik kedvenc színem), és fincsi az üdítő.

Közben pedig blogolok, blogolok...

Vannak olyan napok, mikor egyáltalán nincs ihletem írni, hiszen nem történik velem semmi izgalmas. Csinálom a diétát, az edzéseket, este pedig hulla fáradtan bedőlök az ágyba. Mégis, ilyenkor sokszor eszembe jut, hogy mennyien figyeltek engem, szurkoltok nekem. Ez borzasztóan jól esik és fel is tölt, úgyhogy nyugi, az elkövetkezendő időben biztos, hogy nem szabadultok meg tőlem egykönnyen! :) Köszönök mindent, amit tőletek kapok, és bízom benne, hogy talán egy kicsit én is segíthetek nektek abban, hogy erőt merítsetek a saját céljaitok megvalósításához

„Erős vagyok, kibírom!”

​Az elmúlt heti sportrendem a következőképpen alakult: 

 • 2 alkalom E-Fit
 • 2 alkalom intervall futás
 • 1 alkalom pilates mélyizom torna – az órát én tartottam, és magyarázás közben csináltam is a gyakorlatokat
 • 1 alkalom otthoni erősítés pilates gyakorlatokkal és nyújtás
 • 1 alkalom kangoo edzés (szuper volt, de majd belehaltam, köszönet a kangoo órára való elcsalásért legjobb barátosnémnak)

Elég erős program, igaz? Nem csoda, hogy ezek után ki vagyok purcanva!

De persze azért próbálom spannolni magam az edzéseken (ilyenkor mantrázom, hogy „Erős vagyok, kibírom!”) , különösen az E-Fit órákon, mikor tényleg úgy érzem, hogy az adott feladatból lehetetlen megcsinálni az utolsó 3-4 ismétlést. Ilyenkor nyögve, szuszogva, de akkor is befejezem a feladatot… és utána kinyúlok. Bár a kinyúlás is kb. 3 másodpercig tarthat, mert jön a következő feladatsor, mégis jóleső érzéssel tölt el a tény, hogy nem adom fel. Ezek az edzések egyébként kőkemények.

Kívülről nem látszik, de mozgás közben minden főbb izomcsoportot az elektródák stimulálnak, úgyhogy ilyen körülmények között egy laza kocogás is kihívás, hát még a 20 perces gyakorlatsor! Az E-Fit edzésprogramokról bővebb infót itt tudhatsz meg.

A tréningek keretében egyébként továbbra is kapok mindenféle „kínzó-eszközt”, amikkel kezdek egészen jól bánni. Használunk bosu labdát, trx kötelet, plusz 2-4 kilós súlyzókat. Az edzések végén pedig elengedhetetlen a nyújtás és a stretching, hiszen a sok izommunka után kötelező azokat megnyújtani. Adrival rá is gyúrtunk a haránt spárgáim nyújtására, mert célom, hogy hamarosan az is meglegyen szépségesen! (Most épp az ötödik E-fit edzésen vagyok túl, a kezdetekről ITT olvashatsz.) Az E-Fit edzések előtt az Absolute Live L-carnitine italait szoktam fogyasztani, hogy még ütősebb legyen a zsírégetés –az egyik kedvenc ízem a fekete ribizli-lime-menta.

„Az izzadtságcseppek a barátaink!”

Ez nem az én dumám, kedvenc jazztánc tanárom, Bakó Gábor szavait vettem kölcsön, akinek a fenomenális edzésein gyakran hallhatod eme kijelentését, és ezzel én is teljes mértékben egyetértek. Ha már izzadunk, akkor izzadjunk jól, méregtelenítsünk, ezt melegen ajánlom! 

Ehhez nekem nagy segítség az infra-szauna, amit egyenesen imádok. Az E-Fit tréningek után mindig itt kötök ki, és természetesen a Helia-D narancsbőr elleni krémemet is viszem magammal, amit Adri ajánlása óta rendszeresen használok. Az igaz, hogy a szauna után zuhanyzom, de a krém így is olyan jól beszívódik a bőrömbe, hogy egész úton hazafelé úton érzem a bizsergető érzést a combomon! :)

Otthon, lefekvés előtt aztán újra be szoktam vetni a csodakrémet, majd utána még egy réteg Helia-D bőrfeszesítőt is feldobok. Azt hiszem, azért vagyok ilyen lelkes kenceficéző mostanában, mert látom, hogy a dolog tényleg hatásos, és egyre szebben néz ki a bőröm! :)

A konyha a színpadom

Közben pedig ne feledkezzünk meg az étkezésről sem! A számomra előírt diétát nagyszerűen követem, szuper jó finomságokat készítek, úgyhogy elég sokat tevékenykedem a konyhában. Naponta kétszer ehetek hagyományos ételt, főként csirkemellet, amiket mindig változatosan fűszerezek. A napi 5 étkezésemből 3 étkezést pedig továbbra is a Protissimo proteinételekből készítek el. Ez még mindig a proteindiétám második szakasza, ennek részleteit ITT találod.

Ma egyébként épp egy isteni padlizsánkrémet készítettem, a következőkből: padlizsán, póréhagyma, olívaolaj v. kókuszolaj, stevia, citromlé, só, bors, fokhagyma. A Protissimo Proteines kenyérke lett az alap, valóban isteni volt, csak ajánlani tudom! Legalább 10-szeletnyit meg tudtam volna enni, ha a diétám engedné, vagy ha a lakótársam gyorsan be nem falta volna előlem a vacsi másik felét! :)

Közben egyébként a reggeliken sem görcsölök már. A Protissimo shake készítményeit pont nekem találták ki, hiszen ébredés után egyáltalán nem kívánok nehéz, dús ételt, de a shake gyorsan elkészül, finom és még laktató is.

Time is money!

Persze az idővel és a teendőimmel továbbra is hadilábon állok. Életem során megtapasztaltam már, hogy milyen az, amikor „van pénzem és nincs időm”, és azt is, amikor „nincs pénzem, de van időm”. Jelenleg viszont a „nincs időm, nincs pénzem” kombót tapasztalom, úgyhogy azért van stresszforrás az életemben jelenleg, bőven, de ommm!!! Nem csüggedek, hiszen ezután csakis a „van pénzem, van időm” élethelyzetek következhetnek! Hiszen, min régebben írtam az egyik blogbejegyzésemben semmi sem állandó, mindig minden változik, ezért nem kesergek, lesz ez még így sem! :)

∞ Rita ∞

 • Az E-Fit stúdió szakemberei izzasztják meg Ritát minden héten.
 • Edzés közben Rita az Absolute live sportitalokat fogyasztja. Ha pedig napközben megszomjazna, a Power fruit steviával ízesített italait kortyolgatja.
 • A Helia-D biztosítja bőre számára a megfelelő ápolást, együtt veszik fel a harcot a narancsbőr ellen. A kozmetikum gondoskodik róla, hogy bőre megőrizze rugalmasságát a súlyvesztés után is.
 • A Protissimo biztosítja számára a kiegyensúlyozott étrendet, ketogén fehérjediéta keretei közt.

 

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv