Eljött a megmérettetés ideje! Izgultok? Én már nem.

Lehoczky Rita
Írta: ,
Eljött a megmérettetés ideje! Izgultok? Én már nem.

Bevallom őszintén, az utóbbi időben egyáltalán nem volt energiám és ihletem írni, csak úgy muszájból meg nem ment. 

Sosem szerettem, ha valami jó dolognak vége van, így egy kicsit elhatalmasodott rajtam a szomorúság, a magamba fordulás, és a számomra kicsit félelmetes „hogyan tovább” érzése…

Igen, véget ért az életmódváltó programom, de szomorkodásra valójában semmi okom, hiszen tényleg megváltoztatta az életem, és annyira tetszik az új Rita, hogy azt hiszem, megtartom... :)

 

 

Soha-soha-soha... nem adom fel! :)

Valaminek a vége mindig valaminek a kezdetét is jelenti, nem igaz?! Nagyszerű barátaimtól kaptam ajándékba ezt a pólót, aminek a jelmondatát mindig követni fogom. Köszönöm nekik, hogy gondoltak rám. 

Elfogyasztottam az utolsó Protissimo proteinporból készített vacsorámat is, ami egy narancsos palacsinta volt, és visszatértem a hagyományos (és persze egészséges!) étkezéshez. Nagyon finom ételeket eszem, sok ötletet kaptam a Protissimo Stúdió munkatársaitól, Irénkétől és Szilvitől, és a neten is sokat böngészek ez ügyben. 

A kenyerektől kicsit félek... A fehér liszthez nem térek vissza, de egyelőre még semmilyen más pékárut sem ettem. Adok még magamnak egy kis időt ezzel kapcsolatban. Természetesen meg kell tanulnom egészséges sütiket készíteni, és továbbra is ügyelni a szénhidrát, a kalóriák és a zsírok megfelelő arányú bevitelére.

Na most már nem húzom az időt, jöjjenek a számok!

80 nap alatt – no nem a föld körül – megfordult körülöttem egy kicsit a világ:

 • 16 E-Fit edzésen vagyok túl (amit Te most ingyen is kipróbálhatsz, ha regisztrálsz itt).
 • 70 napig követtem a Protissimo proteindiétát.
 • Fantasztikus Helia-D krémekkel kencéztem magam reggel és este, (és még az infraszaunában is).
 • Néhány testkezelésen is részt vettem, ezekről itt olvashatsz bővebben.
 • Nagyon-nagyon sokat foglalkoztam a lelkemmel, gondolataimmal, és néhányszor tudatosan a tudatalatti programjaimat is tisztítottam.
 • Mindenféle sportot kipróbáltam.
 • Ilyen és ilyen fincsi üdítőket ittam az edzések mellé.
 • És igen, megtörtént a változás: Felfittülteeem! :)

11 hét alatt 10 kg zsírtól búcsúztam

A mérésem idején a szervezetem magában tartott egy kis pangó vizet, de mivel pont piros betűs napokat ünnepeltem, ezért ez teljesen természetes. (Tehát kb. két menstruációs ciklus alatt megváltozhat az életed, ha akarod!)

Testösszetétel elemzés

Az InBody nem hazudik

Testösszetétel elemzésemből láthatod a jelenlegi súlyomat, illetve azt is, ez hogyan oszlik el kis testemen. És ami a legeslegfontosabb, hogy a fogyás a zsírraktárakból történt. Izmot is elkezdtem építeni, és jelenleg minden értékem a normál tartományban van.

Fogyási javaslat

Ami számomra a legnagyobb meglepetés, az a gép fogyási javaslata: két és fél hónappal ezelőtt még 12,3 kg fogyást, jelenleg pedig már csak 1,8 kg fogyást javasol nekem a gép. Az már piti ügy lesz! :)

A következő adatokból pedig kiderül, hogy milyen mértékben változott meg a testzsír százalékom. Hát nem fantasztikus?

Tápláltsági állapot

És most „beszéljenek” helyettem a képek:

Előtte-utána

InBody induló és záró képek

Fantasztikusan érzem magam, és tudom, hogy minden rendben van, még az érzelmi hullámvölgyeim ellenére is. Megcsináltam! Juhhéééjjj! Azaz megcsináltuk! Mert csapatmunka volt a javából!

A legjobb érzés, hogy tudom, nagyon sokat tettem az egészségemért. Megtisztultak a belső szerveim, jobb lett az anyagcserém, javult a nyirokkeringésem, valamint a szív- és érrendszerem is jobb állapotba került. Biztos vagyok benne, hogy a testemet működtető kis molekulák, részecskék is fellélegeztek most.

Természetesen annak is nagyon örülök, hogy vékonyabb lettem, és persze fontos a külső, de nem szabad elhanyagolnunk, hogy minden változás belülről kezdődik el igazán. Számomra ezért sokkal-sokkal fontosabb, hogy lelkileg is megtörténjen a "váltás". Ezen van még mit dolgoznom, bár az is lehet, hogy úgy vagyok jó, ahogy vagyok. Néha a hisztis, frusztrált és szomorkodó Rita van porondon, de hál' Istennek a pörgős, vidám, pozitív csajszi is egyre többször tör elő belőlem! :)

Ezzel az útravalóval indultam el életmódváltó programomban, és be is igazolódott, valóban nagyszerű kaland volt:

 • ’Nagyszerű kaland lesz, Rita, sima ügy!’– Ezekkel a szavakkal búcsúzott tőlem a doktor úr, aki áldását adta a diétám elkezdésére. Még sosem gondoltam az életemben egy-egy radikális változtatásra úgy, mint egy kalandra, de nagyon tetszik ez a hozzáállás.

Nézd meg, honnan indultam.

És ezzel vége mindennek? Dehogyis! Még csak most kezdődik igazán!

Annyi csodás dolog történik velem az utolsó mérésem óta is. Kaptam egy ajándék bérletet egy futurisztikus fitness terembe, úgyhogy "izmozok" tovább. Kangoozni is voltam, életemben másodszor, ráadásul egy kangoo maratonon, úgyhogy 90 percet ugráltam végig Ági barátnőmmel egyetemben.

Nyertem egy stílustanácsadást is, ahol megtudtam, hogy tél-nyár típus vagyok, és főleg a pink, a fekete, a hófehér, és az élénk hideg színek állnak igazán jól. 

És végezetül, költöttem Nektek egy kis versikét az elmúlt hetek tapasztalatairól, fogadjátok szeretettel! :)

Továbbra is finomakat és naponta ötször étkezem,

s megtanultam, hogy cukor nélkül is lehet édes az ételem (életem),

a kókusz zsírját pedig nem csak a hajamra kenhetem.

Imádok szaunázni, amit azóta is rendszeresen művelek,

– s már megint egy költőnő-féleség veszett el bennem –,

hűha, de úgy tűnik, hogy az valahol nagyon-nagyon mélyen...

A hangulatom néha még ingatag, de nem aggódom,

mert biztosan tudom, úton van már valahol, ó, az én Rómeóm.

Jelentem, utamat folytatom, fittülök tovább,

s maradok hű, – na kihez? – önmagamhoz, úgyhogy gyerünk-gyerünk, hajrá Ritám!

Köszönöm, hogy végigkísértetek ezen a két és fél hónapon, és szurkoltatok, biztattatok, rengeteget segített a nehezebb pillanatokban! Köszönöm a támogatóknak, hogy lehetővé tették számomra ezt a nagy kalandot!

Változtatni sosem késő! Higgyétek el, megéri. ;)

∞ Rita ∞

 • Az E-Fit stúdió szakemberei izzasztják meg Ritát minden héten.
 • Edzés közben Rita az Absolute live sportitalokat fogyasztja. Ha pedig napközben megszomjazna, a Power fruit steviával ízesített italait kortyolgatja.
 • A Helia-D biztosítja bőre számára a megfelelő ápolást, együtt veszik fel a harcot a narancsbőr ellen. A kozmetikum gondoskodik róla, hogy bőre megőrizze rugalmasságát a súlyvesztés után is.
 • A Protissimo biztosítja számára a kiegyensúlyozott étrendet, ketogén fehérjediéta keretei közt.

 

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv