fittkommandó
motiváció “Ne halogass...! Ne akadékoskodj! Ne kételkedj! Ha ott a lehetőség, az impulzus, az ösztönös késztetés, cselekedj! Ez a feladatod.” (Joe Vitale) Még kérek

Ördögnyelv: fogyókúrás csodaszer?

Ördögnyelv: fogyókúrás csodaszer?

Akár annak is nevezhetjük. Sokan hisznek benne és használják. Tény, hogy némi testmozgással ötvözve valóban igen hatékony segítséget jelenthet a fogyni vágyóknak. A japán hölgyek állítólag több mint ezer éve az ördögnyelvvel karcsúsodnak. De mégis hogyan működik, mi a titka? 

Mi is az az ördögnyelv?

Az ördögnyelv, más néven konjakgyökér, egy Ázsiában őshonos növény, melynek hatóanyaga egy rost, a glükomannán. Az ördögnyelvet ismerik kígyónövény vagy elefántláb gyökér néven is.  A látványos növény egy hosszú szárból és a köré tekeredő lila színű leveléből épül fel. Ebben fejlődik ki a gumó, amelyet a szárral együtt többnyire az élelmiszeriparban használnak fel.

Hogyan működik?

Az ördögnyelv étvágycsökkentő hatása révén segít az optimális testsúly elérésében. Hatóanyaga a glükomannán vízzel érintkezve képes akár a 100-200-szorosára is megduzzadni a gyomorban, így teltségérzetet okoz. Ezen tulajdonsága miatt egyébként az élelmiszeriparban is használják állományjavítóként. Az ördögnyelv lassítja a szénhidrátok felszívódását, kedvezően befolyásolja az anyagcsere-folyamatokat, szabályozza a vércukor- és koleszterinszintet, de székrekedés esetén is hatásos lehet.

Sztárok, akik az ördögnyelvre esküsznek

Az ördögnyelv az utóbbi idők első számú fogyókúrás módszere az ismert emberek körében. Nem titok, hogy ennek segítségével fogyott le Vámos Erika, és szülése után Csisztu Zsuzsa és Hódi Pamela is. Mindannyian nagyon egészségtudatos emberek, így nemcsak a leadott kilók, hanem az ahhoz vezető út is fontos volt számukra.

Mire ügyeljünk?

Fogyasztása során eleinte okozhat haspuffadást, gyomorfájdalmat, hasmenést, de ezek a problémák idővel megszűnnek, mert alkalmazkodik hozzá a szervezet. A nagyobb mennyiségű folyadékbevitel nagyon fontos az ördögnyelv fogyasztása mellett, a nyelési nehézségek elkerülése miatt. Valószínű azonban, hogy sűrűbben kell majd a mellékhelységet látogatni, ami okozhat némi kellemetlenséget az életünkben. Erre érdemes felkészülni. 

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba