fittkommandó
motiváció “Egyetlen másodpercet se vesztegess el! Ha vannak dolgok, amelyeket még életedben el akarsz végezni, jó lesz, ha igyekezel.” (Cat Winters) Még kérek

Kenőcs helyett mezei zsurlófű az ízületi bántalmakra

Kenőcs helyett mezei zsurlófű az ízületi bántalmakra

A zsurló állítólag olyannyira ősi növényünk, hogy egyidős a dinoszauruszokkal. A mezei zsurlófű egy rendkívüli növény, mely támogatja  a vizeletkiválasztó rendszert,  fertőtlenítő, antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatású. 

Méregtelenítő, salaktalanító hatását a vízhajtó tulajdonsága révén éri el. Rendkívüli hatása közé tartozik, hogy javítja az ízületek működését, erősíti a csontokat.

Napi egy-két csésze zsurlótea erősítheti a törékeny körmöket és a hajat, de csontritkulás, köszvény és reuma ellen is segíthet. A mezei zsurló szárát használjuk fel teaként a spórák nélkül. 1-2 kávéskanálnyi füvet kell forrásban levő vízbe tenni, és 15 percig főzni, különben vesetoxikus lehet.

Ülőfürdőt és készíthetünk belőle, ha ízületeinkre vagy esetleg hólyaghurut enyhítésére használjuk.

Ülőfürdő készítése:

100 gramm zsurlót éjszakára hideg vízben áztatunk, másnap felforraljuk és a fürdővízhez öntjük. Fürdési idő 20 perc. Nem kell megtörülközni, nedvesen fürdőköpenybe burkolózunk, és az ágyban egy órán át gőzöljük magunkat.

Ha kifejezetten ízületeinkre használjuk, akkor készíthetünk sűrűbb teafőzetet és azzal borogathatjuk a fájdalmas területeket. De a sűrűbb főzetet egy vizes állagú krémmel összekeverve be is masszírozhatjuk a fájós területekre.

A masszázs lényege, hogy a masszírozott részeken élénkebb nedv- és vérkeringés következik be, ez fokozza az anyagcserét, a húgysavkiválasztást és a felszívódást.

Mindez hatással van az izmokra, melyek a megbetegedett ízület tartós inaktivitása, merevsége következtében csökkent munkát végezve elernyednek és eltunyulnak.

A masszázs hatására a régóta merev ízületek, összenövések felszabadulnak, a mozgást gátló fájdalmas lenövések, hegek fellazulnak. Tehát mindenképpen ajánljuk, hogy fájdalmas ízületek esetén alkalmazzunk zsurlófüves masszázst, amit akár borogatás után is végezhetünk.

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv