fittkommandó
motiváció “Ha az ember valamihez fog és nem sikerül, még nem kell kétségbe esni; a türelem, bátorság és kitartás az ember boldogulásának hatalmas segítői.” (Ganz Ábrahám) Még kérek

Kenőcs helyett mezei zsurlófű az ízületi bántalmakra

Kenőcs helyett mezei zsurlófű az ízületi bántalmakra

A zsurló állítólag olyannyira ősi növényünk, hogy egyidős a dinoszauruszokkal. A mezei zsurlófű egy rendkívüli növény, mely támogatja  a vizeletkiválasztó rendszert,  fertőtlenítő, antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatású. 

Méregtelenítő, salaktalanító hatását a vízhajtó tulajdonsága révén éri el. Rendkívüli hatása közé tartozik, hogy javítja az ízületek működését, erősíti a csontokat.

Napi egy-két csésze zsurlótea erősítheti a törékeny körmöket és a hajat, de csontritkulás, köszvény és reuma ellen is segíthet. A mezei zsurló szárát használjuk fel teaként a spórák nélkül. 1-2 kávéskanálnyi füvet kell forrásban levő vízbe tenni, és 15 percig főzni, különben vesetoxikus lehet.

Ülőfürdőt és készíthetünk belőle, ha ízületeinkre vagy esetleg hólyaghurut enyhítésére használjuk.

Ülőfürdő készítése:

100 gramm zsurlót éjszakára hideg vízben áztatunk, másnap felforraljuk és a fürdővízhez öntjük. Fürdési idő 20 perc. Nem kell megtörülközni, nedvesen fürdőköpenybe burkolózunk, és az ágyban egy órán át gőzöljük magunkat.

Ha kifejezetten ízületeinkre használjuk, akkor készíthetünk sűrűbb teafőzetet és azzal borogathatjuk a fájdalmas területeket. De a sűrűbb főzetet egy vizes állagú krémmel összekeverve be is masszírozhatjuk a fájós területekre.

A masszázs lényege, hogy a masszírozott részeken élénkebb nedv- és vérkeringés következik be, ez fokozza az anyagcserét, a húgysavkiválasztást és a felszívódást.

Mindez hatással van az izmokra, melyek a megbetegedett ízület tartós inaktivitása, merevsége következtében csökkent munkát végezve elernyednek és eltunyulnak.

A masszázs hatására a régóta merev ízületek, összenövések felszabadulnak, a mozgást gátló fájdalmas lenövések, hegek fellazulnak. Tehát mindenképpen ajánljuk, hogy fájdalmas ízületek esetén alkalmazzunk zsurlófüves masszázst, amit akár borogatás után is végezhetünk.

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)

Egészség és életmód

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni