fittkommandó
motiváció “Ne halogass...! Ne akadékoskodj! Ne kételkedj! Ha ott a lehetőség, az impulzus, az ösztönös késztetés, cselekedj! Ez a feladatod.” (Joe Vitale) Még kérek

Jáva tea a csodaszép vonalakért: tippek, hogyan készítsd el!

Jáva tea a csodaszép vonalakért: tippek, hogyan készítsd el!

Itt a tavasz, ideje megújulni. Ez a lehető legjobb időszak, hogy méregtelenítsünk, itt-ott kicsit lefaragjunk a tél során ránk rakódott plusz kilókból. Hívjuk segítségül a teakülönlegességeket!

A teákról általánosan

A tea reggelente remek frissítő, energizáló hatású este pedig segít, hogy nyugodtabban aludjunk. Antioxidánsokban gazdag, így számos betegség ellen nyújt védelmet. Ihatjuk melegen a kandalló mellett ülve, vagy jéghidegen egy kellemes kerthelységben, mindenhogy ízletes. Vannak kiváló karcsúsító hatású teák is. Ilyen a Jáva tea.  Kortyoljunk bele!

Kevéssé ismert

A Jáva tea, ahogy a neve is utal rá, Jáva szigetéről származik. Egy félcserje, levelei párosával helyezkednek el, virágai lila és fehér színűek. A hatóanyagot tartalmazó része, a növény összetört levele és gyökerének felszíne. Íze kellemesen aromás, kissé édeskés. Levelei segítik a szervezet kiválasztási funkcióit.

Kedvező hatásai

Ez a kellemes ízű teakülönlegesség kiváló vízhajtó hatású, serkenti a bélműködést, tisztítja a veséket, májat és az epét, enyhíti a magas vérnyomást, elősegíti a zsírsejtekben tárolt zsírok lebontását.

Igyunk sok Jáva teát

Rendkívül hasznos a diétában! Nemcsak a testre, de a lélekre is pozitívan hat. Ha pedig rendben van a lelkünk, a testünk is kivirul.  Igazán könnyen készíthetünk belőle frissítő italt. Forrázzunk le körülbelül egy teáskanálnyi teát 2 deci vízzel. Várjunk 2-3 percet és máris fogyaszthatjuk. A legjobb, ha egyáltalán nem ízesítjük!