fittkommandó
motiváció “Bármit elérhetsz, amit szeretnél - csak tudnod kell, hogyan formálj öntőmintát hozzá saját gondolataidból. Nincs álom, amely ne válhatna valóra.” (Rhonda Byrne) Még kérek

Gyógynövényekkel a stressz ellen

Gyógynövényekkel a stressz ellen

A mai rohanó világban egyáltalán nem könnyű lazítani, kikapcsolni, és sok esetben még az éjszakai alvás sem megy egyszerűen. Sokan azonnal orvoshoz fordulnak és kérnek valamilyen nyugtatót, altatót, ám erre nem feltétlenül van szükség! Segítségül hívhatjuk a természetet, bőven akadnak ugyanis olyan hatóanyagokkal rendelkező növények, amelyeket mindenféle kockázat nélkül használhatunk.

A galagonya álmatlanság, szorongás, szapora szívverés esetén lehet a segítségünkre.

Termését Európában már régóta használják gyógyításra és táplálékként is. A galagonya összefoglaló név, a Crataegus növénycsaládba közel 280 faj tartozik, melyek a Föld kevésbé meleg éghajlatú részein, Amerikában, Ázsiában és Európában is megtalálhatóak.

Az elmúlt húsz évben több kereskedelmi forgalomban kapható galagonyatartalmú készítménnyel végeztek placebóval kontrollált dupla-vak klinikai vizsgálatokat. Ezek kimutatták, hogy a flavonoidok, név szerint a hyperoside és a vitexin szabályozzák a szívverést: lassítják a szorongás okozta gyors szívritmust. A galagonya tágítja a koszorúereket, ezáltal segíthet megelőzni a szívrohamot

Kapszula formában napi 3x1-et kell bevennünk reggel, délben és este, étkezés közben. Amennyiben szükséges, a napi dózist fel lehet emelni összesen 5 kapszulára. Fontos tudnivaló, hogy ha valaki szívgyógyszert szed, akkor a galagonya alkalmazását beszélje meg kezelőorvosával!

A macskagyökér nyugtató hatású, így álmatlanság, ingerlékenység, lehangoltság és stressz okozta lelki bántalmak esetén alkalmazható. Fontos megemlíteni, hogy használata nem vezet függőséghez, valamint nem okoz napközben tompaságot. Amennyiben a növényt kiszárítjuk, speciális illata lesz, ami szinte mágnesként vonzza a macskákat, ezért szokták a valeriánát macskagyökérként is emlegetni.

Nem kötelező tehát együtt élnünk a fáradtsággal, kimerültséggel, ingerlékenységgel! És amennyiben nem érezzük magunkat elég kipihentnek, nem kell sorszámot húzni az orvosi rendelőben. Nézzünk körül a természetes szerek között, hiszen szinte biztos, hogy találunk olyan gyógynövényt, amely megoldást nyújt a panaszunkra!

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv