fittkommandó
motiváció “Ha épp felhők borítják is az eget, előbb-utóbb előragyog mögülük a nap, ami arra emlékeztet, hogy nem szabad feladni.” (Matthew Quick) Még kérek

Erősítsük meg az immunrendszert egyszerűen!

Erősítsük meg az immunrendszert egyszerűen!

Az immunrendszerünket időnként nem árt kicsit felturbózni, hogy hatékonyabban vehessük fel a harcot a különféle betegségek és a stressz ellen. Van, aki a sok gyümölcsre, zöldségre esküszik, van, aki vitaminokat szed. De ne feledkezzünk el a csodálatos hatású gyógynövényekről sem, amelyek szintén nagyszerű immunerősítők!

A kasvirág jótékony hatását a következő esetekben fejti ki: megfázás, influenza, vírusos és bakteriális fertőzések, bőrpanaszok. Eredetileg az Egyesült Államok területéről származik, ma viszont termesztik Nagy-Britanniában is. Az indiánok régóta használták ezt a növényt sebek kezelésére.

Fontos tudnivaló, hogy az echinacea nem javasolt autoimmun betegségekben szenvedőknek, a Compositae (fészkes virágzatúak) családba tartozó növényekre való allergia esetén, valamint terhesség idején.

A nagylevelű útifű allergia okozta légzőszervi nehézségek, pl. asztma, köhögés esetén és gyulladáscsökkentésre ajánlott. Szinte egész Európa területén nő a réteken és az útszélen. A növény fiatal korában levelei nagyon zsengék, a földre terülve kis levélrózsákat alkotnak.

A levelek által tartalmazott, biológiailag aktív, ún. iridoid típusú vegyületek egyik legfontosabbika az aukobozid. Ezt antibakteriális és köhögéscsillapító hatása miatt a hörgők megbetegedésekor ennek kezelésére alkalmazzák. A növény egy nyákot is tartalmaz, amely lágyítja a köpet állományát, és így elősegíti a köpetürítést. Használják ugyancsak antiallergénként és gyulladáscsökkentőként is. Nagyon értékes szere a légzőszervi allergiák kezelésének.

Láthatjuk tehát, hogy az immunrendszert a legtermészetesebb anyagokkal is segíthetjük. Ez azt jelenti, hogy nincs szükségünk különféle „műanyag” szerekre, és egészen biztos, hogy mellékhatásokkal sem kell számolnunk. Persze, most, hogy itt a jó idő, fogyasszunk elég zöldséget és gyümölcsöt is!

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba