4 hatékony zsírégető mozgásforma, ami sokkal jobb, mint a spinning

Balatoni Dóra
Írta: ,
4 hatékony zsírégető mozgásforma, ami sokkal jobb, mint a spinning

A spinning egy igen hatékony sportág, ha a célod minél több kalóriától megszabadulni. További pozitív hatásai közé tartozik, hogy erősíti a lábainkat és javítja az állóképességet is. A fitt és karcsú test eléréséért azonban érdemes más mozgásformát is kipróbálnod. Ha már unod a tekerést, vágj bele a következő sportokba! Nem csak élvezetesebbek, hanem még több kalóriától segítenek megszabadulni.

Ugrókötél

Az egyik legkiválóbb és leghatékonyabb zsírégető sport gyermekkorunk kedvence, az ugrókötelezés. Azért ne gondold, hogy ez annyira könnyű: meglátod, hogy hamar kifáradsz benne. Szinte az egész testünket átmozgatja, de leginkább a combot, a feneket és a vádlit dolgozza meg.

Rendszeresen végezve javíthatunk az egyensúlyérzékünkön és kitartóbbá is válhatunk. Mivel a felsőtestünket is igénybe veszi, a tartásunk szebbé válik, hiszen rákényszerít bennünket, hogy gerincünket egyenesen tartsuk. Remek kiegészítő sport lehet a futók számára és hatalmas előnye, hogy szinte bárhol végezhető.

Ami pedig a kalóriákat illeti, elmondhatjuk, ha megfelelő tempóban végezzük, egy óra alatt akár 600 kalóriától is megszabadulhatunk.

Evezőgép

Az edzőtermi evezőgép használata az egyik legjobb módszer arra, ha sok-sok kalóriától szeretnél megszabadulni. Használata viszonylag egyszerű és átmozgathatjuk vele egész testünket.

Rendszeres edzéssel növelhetjük izmainkat, gyorsíthatjuk az anyagcserét, erősíthetjük szív- és érrendszerünket és javíthatunk állóképességünkön.

Ha fogyni szeretnénk, az evezőgép használatával gyors és hatékony eredményt érhetünk el. Kalóriaégetésnél nagyon fontos, hogy helyesen végezd el a gyakorlatokat rajta, ha nem vagy biztos a használatában, mielőtt hozzáfogsz, kérj segítséget valakitől az edzőteremben.

Ha jól csinálod, egy óra alatt akár 600 kalóriától is megszabadulhatsz.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!