Tízperces csoda vagy pénzkidobás? A flabélos vibrációs tréning

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Tízperces csoda vagy pénzkidobás? A flabélos vibrációs tréning

Az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a különféle vibrációs tréningek, főként az egészségre és az alkatra való jótékony hatásuk végett. E gépek közül most az elmúlt év legnagyobb őrületét, a flabélost vesszük górcső alá.

Helyettesíti a sportolást? Kép forrása: szepsegkupon.net
A flabélost úgy hirdetik, hogy 40-45 perces intenzív edzésnek felel meg az egyszeri, 10 perces alkalom – legalábbis sokan így értelmezik a szlogent. 
 
Ez az állítás azonban ferdít, ugyanis a pontos megfogalmazás szerint 10 perc alatt a testünk annyi izommunkát végez, amennyit egy 40 perces edzés során elérhetünk. 
 
Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a valóban hosszan elhúzódó edzések másként hatnak, nyilván nem fogunk 10 perc alatt annyi kalóriát elégetni, amennyire csaknem egy óra alatt lennénk képesek.
 
Elértünk tehát rögtön az első fontos ponthoz: a flabélos nem helyettesíti a mozgást, nem lehet úgy tekinteni rá, mint ahogy a hetente rendszeresen végzett edzésekre lehetne.
Mégiscsak jó valamire?
Annak ellenére, hogy az edzést nem lehet vele helyettesíteni, természetesen jobb, ha valaki rendszeresen jár vibrációs tréningre, általa átmozgatja a testét, mintha semmit sem csinálna. 
 
Ettől azonban nem kell csodákat várni, a hetente, rendszertelenül végzett flabélos edzések nem csinálnak senkinek sem kockás hasat és kerek hátsót, ha az illető semmit sem változtat az életvitelén. 
 
Sokan egyfajta csodaszerként gondolnak a vibrációs gépekre, amikre elég ráállni, néhány percet unatkozni, majd élvezni, ahogy olvadnak a kilók. 
 
Aki ennek tudatában vesz bérletet az csalódni fog, esetében semmilyen látványosabb eredménnyel nem fognak járni a tréningek.

Fókuszban

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra

Tündököljön otthonod is a legjobb formájában!