Edző nélkül is megy! Így alakíts ki saját edzéstervet, önerőből

Horváth Petra
Írta: ,

Érdekes, hogy megannyi személyi edzővel találkoztam már, akik ugyan annak szentelték az életüket, hogy másoknak segítsenek formába lendülni, és kihozni belőlük a legtöbbet, saját maguk sose, vagy csak nagyon rövid ideig vették igénybe kezdőként ezt a szolgáltatást. Tehát, pontosan az edzők azok, akik a leginkább esküsznek arra, hogy a megfelelő edzéstervet hosszútávon saját magunknak kell kialakítanunk. Ha jobban belegondolunk, van benne logika, hiszen ki, ha nem mi magunk tudjuk a legjobban, hogy mire van szüksége a testünknek, és a legnagyobb motivációt is mi nyújthatjuk önmagunknak. Éppen ezért összegyűjtöttem pár tippet, amik segítségünkre lehetnek a saját edzésterv kialakításában. Nézzük!

Sokan ott hibázzák el az egészet, hogy életmódváltásnál vagy az edzés elkezdése előtt nem tájékozódnak megfelelően a témában, gondolván, hogy úgyis a gyakorlat nyom többet a latba.

Amiben van igazság, hiszen az elméleti tudás mit sem ér, ha azt nem tudjuk alkalmazni a gyakorlatban, azonban nagyon sok hasznos információ az alapokról pontosan az elméletben rejlik.

Legyen szó étkezésről, az izmok regenerálódásáról, a megfelelő vitaminbevitelről, vagy összességében az emberi anatómiáról, fontos, hogy megfelelően tájékozódjunk a témában!

Akár könyvekből, hiteles blogokból vagy szaklapokból tesszük, a lényeg, hogy olvassunk sokat, ezzel fejlesztve az elménket, később pedig a testünket is.Szuper ötleteket és motivációt meríthetsz Katus Attilától, de újságíróink is csokorba szedték a legjobb tartalmi segítséget a fittségedhez!

Nézz videókat! Kép forrása: Goodluz/depositphotos.com

Az elméleti tudás mellett nagyon fontos a gyakorlati is, amit a legegyszerűbben úgy tanulhatsz el, ha edzős videókat nézel. Az internet tele van mindenféle oktatóanyaggal, vannak videók, melyek végig vezetnek egy-egy gyakorlat helyes kivitelezésén, és közben elmagyarázzák, mire kell, odafigyelj, mint például a megfelelő testtartás.

Vannak komplett edzéstervek is, melyek remek kiindulási alapod adhatnak ahhoz, hogy milyen gyakorlatokat érdemes egy csokorba válogatnod a saját edzésterved kialakítása során.

Kezdőként tökéletes megoldás lehet, ha egy szimpatikus tréner edzésterveit utánozzuk, a kezdeti fejlődésben biztosan segítségünkre lesz. Azonban, ahogy fejlődünk, úgy változik majd a testünk igénye is, amivel el is érkeztünk a következő ponthoz.

Fókuszban

Az 5 kedvenc húsvéti süteményem, amit legszívesebben mind elkészítenék idén

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba