Rejtett edzés – Tudd le a mozgást már munkába menet!

Írta: ,

Nem mindig tudsz annyi időt szakítani a sportolásra, amennyit szeretnél? De mi lenne, ha biciklivel, rollerrel vagy görkorival száguldanál a munkahelyedre? Válaszd ki, melyik illik hozzád a legjobban!

Bicajra fel! Kép forrása: tumblr, macaroni.ho

1/6 Bicajra fel!

Az összes rejtett edzés körül a bringázás a legdrágább beruházás (persze kölcsön is kérhetsz pár hónapra valakitől egy elfekvő kerékpárt), de jó hír, hogy használtan már 15-20 ezer forintért tudsz venni egy városban könnyen és praktikusan használható darabot.

Ha lassan tekersz, akkor nem is izzadsz meg, nem kell váltóruha és a sminked is tökéletes marad, mire beérsz az irodába.

Sőt, mikor hazafelé bevásárolsz, még a csomagodnak is lesz helye a bicikli hátsó részében, vagy a bringa orrában egy trendi kosárban, így a cipekedés is sokkal könnyebb lesz.

Úgy fogyhatsz, hogy észre sem veszed Kép forrása: www.collagevintage.com

2/6 Úgy fogyhatsz, hogy észre sem veszed

Hány kalóriát égethetsz el?

30 perc alatt (kb. 60 kilós testsúlynál) lassú tempóban 180 kalóriától szabadulhatsz meg, gyors tempónál viszont akár 300 kalóriát is elégethetsz.

Melyik testrészedet dolgoztatja meg a legjobban?

Leginkább a combodat, és a fenekedet, emellett pedig kíméli a térd- és bokaízületet.

Rollerezz magadnak csinos lábakat!

3/6 Rollerezz magadnak csinos lábakat!

Ez a járgány már sokkal jobban meg tud izzasztani, mint a biciklizés, szóval ne felejtsd el, hogy váltóruhára mindenképpen szükséged lesz.

Az viszont nagyon praktikus, hogy ha a rollerezés mellett tömegközlekednél is, akkor tökéletes eszköz, mert összehajtva simán fel tudsz vele szállni a buszra, villamosra, vonatra, és még pótjegyet sem kell váltanod.

9-15 ezer forintért pedig már szuper könnyű, új rollert vehetsz, használtan akár ennek a feléért is.

Sőt, külön előny, hogy biztonsági láncra sem kell költened, mert egy könnyű rollert felvihetsz magaddal az irodába is.

Extra hatékonyság

4/6 Extra hatékonyság

Hány kalóriát égethetsz el? 

30 perc alatt (kb. 60 kilós testsúlynál) 300-350 kalóriának mondhatsz búcsút.

Melyik testrészedet dolgoztatja meg a legjobban?

Gyakorlatilag mindenedet edzi, de a leginkább a lábadat, fenekedet.

Mivel féloldalas mozgás, arra figyelj, hogy mindkét lábbal hajtsd.

Például reggel bal lábbal, este jobb lábbal teperj haza!

5/6 Trendi görkori

A legmenőbb és legszexibb városi sport, viszont a legveszélyesebb is, és időigényes annyira megtanulni, hogy biztonságosan tudj így közlekedni a városban.

Védőfelszerelés nélkül egy métert se gurulj, mert nagyon csúnya eséseket lehet vele produkálni.

Profi típust vehetsz már 15 ezer forinttól, de hozzá kell számolnod a védőfelszerelést is, ami még plusz 5-10 ezer forint.

Persze ez az egyszeri beruházás még így is megéri, hiszen a görkorival átmozgathatod az egész testedet,  ésmég a karod és a derekad is tónusosabb lesz pár hét után – szóval kondi bérletre ezután nem kell majd költened.

A korcsolyákhoz általában táskát is adnak, tehát ha munka után mozizni vagy vacsorázni mész, csak elég a válladra csapni, nem foglal nagy helyet. 

Suhanva is hatásos Kép forrása: Iknowhatyouwore.com

6/6 Suhanva is hatásos

Ha komolyan veszed, mint edzést, akkor ez is eléggé megizzaszt majd, úgyhogy a mini dezodorodat, a púderedet és a frissítőkendőt ezúttal se hagyd otthon, ha így indulsz munkába.

Hány kalóriát égethetsz el?

30 perc alatt (kb. 60 kilós testsúlynál) mínusz 240-350 kalória biztosan meglesz.

Melyik testrészedet dolgoztatja meg a legjobban?

Tényleg a fejed búbjától a lábfejed kisujjáig átmozgat, ráadásul fejleszti az egyensúlyérzékedet, ami a gondolkodásodra és a koncentrációs képességedre is pozitívan hat.