30 napos kihívás: popsierősítés felsőfokon

Gerber Petra
Írta: ,

Néhány héttel ezelőtt mutattunk nektek egy szuper edzéstervet hasra, ezúttal pedig a popsit vesszük górcső alá. Hiszen most már valóban vészesen közeleg a strandszezon, illetve előtte azért beköszönt a tavasz, ahol nyilván rendre előkerülnek majd a rövidebb szoknyák is, így egész biztos, hogy te is a legjobb formáddal akarsz majd belevágni az új szezonba. Éppen ezért a most következő 30 napos kihívás a segítségedre lehet abban, hogy szép, kerek és formás popsit varázsolj magadnak. Ha a hasedzésen már túl vagy, akkor mi tartana vissza attól, hogy ebbe is belevágj?

A kihívás 30 napja alatt ugyanazok a gyakorlatok váltogatják majd egymást. Csak úgy, mint a hasedzés alkalmával napi két sorozattal (2x12) indítanánk, ezt pedig fokozatosan van lehetőséged az edzés teljes időtartama alatt növelned, hiszen az egész személyre szabható. Az egy hónapos challenge alatt minden héten tarts egy pihenőnapot: ilyenkor inkább ne csinálj semmi megerőltetőt, hagyd, hogy az izmaid regenerálódjanak. No, de akkor jöjjenek a gyakorlatok!

A guggolás Kép forrása: fitnessmagazine.com

Na, jó ez nagyon klasszik, de talán a leghatékonyabb, ha a fenék feszesítéséről van szó. Fontos, hogy helyesen végezd a gyakorlatot, máskülönben meghúzhatod magad és akkor aztán oda az egész kihívás.

Tedd a lábaidat csípőtávolságra egymástól, úgy hogy a lábujjaid enyhén kifelé fordulnak. Ezután nyújtsd ki a karjaidat magad elé, majd fogd meg velük a csípődet az egyensúly megtartásának érdekében.

A térdeidet nyomd ki úgy, hogy elérjék a lábad kisujjának vonalát és ereszd le a felsőtested.

Hajlítsd be a csípőd és térdeid úgy, hogy a combjaid párhuzamosak maradjanak a talajjal, ezután pedig emelkedj vissza a kiindulási pózba és ismételd meg a gyakorlatot.

A kitörés Kép forrása: coachyoga.org

A kitörést imádjuk, mert az egyik leghatékonyabb gyakorlat, ami csak létezik.

A kiinduló pózban állj úgy, hogy a talpaid közvetlenül a csípőd alatt legyenek.

Ezután tégy egy viszonylag nagy lépést előre az egyik lábaddal, hajlítsd be a térdeidet, amíg a hátsó lába térde le nem ér a földre.

Az előre tett lábad lábfeje és a térde végig maradjanak egy vonalban.

Ha ez meg van, térj vissza a kezdő pózba és ismételd meg a gyakorlatot a másik lábaddal is!

 

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Egészség és életmód

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?