Otthoni edzés Katus Attilával 3. – Pár perces gyakorlatok a lapos, izmos hasért

Katus Attila
Írta: ,
Otthoni edzés Katus Attilával 3. – Pár perces gyakorlatok a lapos, izmos hasért

A következő hetekben több olyan gyakorlatot is mutatok neked, amiket otthon, vagy az edzőteremben végezhetsz el, és segítenek abban, hogy végre elérd az áhított formádat. Korábban már mutattam pár hatékony, otthon is elvégezhető láb- és fenékformáló, valamint karizom erősítő gyakorlatot, most pedig olyan feladatok következnek, amikkel a hasadat és a hátadat dolgoztathatod meg. Az otthoni edzés 1-3 egy teljes, átmozgató edzést jelent, melyet hetente kétszer-háromszor érdemes végigcsinálnod a látványos eredmény érdekében.  

Az egyes gyakorlatokból végezz az edzettségi szintedtől függően 2-3 sorozatot, mindegyiket a teljes elfáradásig ismételve!

Hasprés

Hanyatt fekvésbe tartsd a lábaidat behajlítva, csípőszéles terpeszben, a levegőben. Az ujjaidat ne a tarkódra, hanem a füledhez tedd. A könyököd kifelé nézzen. A hasprés közben törekedj arra, hogy mellkasod és a lapockád elemelkedjen a talajtól, vagyis a szegycsontod közelítsd a szeméremcsontodhoz.

A tekinteted végig felfelé nézzen. A felfelé irányuló fázisban fújd ki a levegőt, a lefelé irányuló fázisban pedig szívd be. A köldöködet tartsd végig enyhén behúzott állapotban.

Hasprés oldalra

A technika ugyanaz, mint a hasprésnél, kivéve, hogy ennél a gyakorlatnál az emelkedés helyett a törzs és fejfordításra koncentrálj.

Teljes felülés

Végezz teljes felülést úgy, hogy a karod végig a talajjal párhuzamosan, kinyújtva tartod. Felülés közben nyúlj előre, mintha valamit el szeretnél érni, miközben gerinceddel csigolyáról csigolyára emelkedsz el a talajtól.

A felülés végén próbáld kiegyenesíteni a gerinced és kiemelni a mellkasod. Ezután csigolyáról csigolyára ereszkedj vissza a talajra. A kezdők segítségképpen beakaszthatják a lábfejüket.

Törzsemelés hason fekve

Hason fekve tartsd a karod magastartásban. Emeld el a törzsed és a karod a talajtól 5-10 cm-re, miközben a lábfejed próbáld a földön tartani. Ha tudod, lazítsd el a farizmod is.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!