Önvédelmi edzések, amelyeket lányként is nyugodtan űzhetsz

Bodnár Alexa
Írta: ,
Önvédelmi edzések, amelyeket lányként is nyugodtan űzhetsz

Manapság sötétben, egyedül az utcán, vagy futás közben a parkban nem feltétlenül érezzük magunkat biztonságban, ezért sokakban merül fel a gondolat, hogy jó dolog lenne, ha valahogyan meg tudnánk védeni magunkat egy esetleges támadáskor. Szerencsére az önvédelmi edzéseket nem csak férfiaknak találták ki, ezért összegyűjtöttünk neked néhányat ezek közül, amelyeket nőként te magad is űzhetsz.

Krav Maga Kép forrása: survivethewild.net

A Krav Maga név maga is azt jelenti, hogy közelharc, ebből máris következtethetünk arra, hogy egy elég intenzív önvédelmi sportról van szó. A világon immár az egyik leghíresebb önvédelmi módszert az Izraeli Védelmi Erőknél fejlesztették ki, és bizony magyar gyökerekkel rendelkező sportágról van szó, ugyanis a budapesti születésű Lichtenfeld Imre találta ki a Krav Maga alapjait.

Ez az önvédelmi ág nem csak abból áll, hogy különböző ütéseket és rúgásokat tanítanak, hanem arról is, hogy megtudjuk, hogyan kell felismerni egy olyan szituációt, amelyben veszélyben vagyunk, illetve hogyan őrizhetjük meg a hidegvérünket egy ilyen helyzetben, hogy tudjuk is alkalmazni az önvédelmi fogásokat.

Mivel sok nőt azért tudnak megtámadni, mert könnyen elveszíti a nyugalmát ilyen szituációkban, a Krav Maga tökéletes választás, ha nőként keresel önvédelmi edzésformát.

Kick Box Kép forrása: tumblr.com, lillyunique

Amellett, hogy remek kondíciót ad, és természetesen önvédelmi szempontból is tökéletes választás, a Kick Box olyan edzésforma, amely a Krav Magához hasonlóan a koncentrációnkat is fejleszti.

A Kick Box szerint az önvédelem legjobb fegyvere, ha megfelelően tudunk ütni és rúgni, ezért az önvédelmi edzéseken ezt tanítják meg neked, különböző kombinációkban, és igyekeznek mindezt a tudást úgy átadni, hogy a lehető legmagabiztosabban alkalmazhasd.

Ha amellett, hogy megtanulod megvédeni magad, az edzésekkel tényleg ki is szeretnéd adni a gőzt, ez lesz a neked való önvédelmi sport.

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv