Mozogd le a nyári kalóriákat! – Futóversenyek Pest megyében

Írta: ,

A futás mindig is az egyik legkedveltebb sport volt, hiszen nem kell hozzá túl sok dolog az edzőruhán és a jó minőségű futócipőn kívül. Űzheted a szabadban, de akár egy teremben is, ha éppen ahhoz lenne kedved. Nyáron, télen, melegben és hidegben egyaránt jó mozgásforma, korán kelők és későn fekvők is találhatnak hozzá megfelelő időpontot. Ha egy ideje már futsz, és kipróbálnád magad egy versenyen, vagy már indultál is néhányon, és érdeklődsz egy nagyobb táv iránt, ajánlunk neked néhány versenyt a nyár végi, ősz eleji szezonra!

Szigetfutás Kép forrása: tumblr, robolikesifit

1/5 Szigetfutás

Minden hónap első szombatján tartják a Szigetfutást a Margitszigeten, így az 5,3 km-es távon indulhatsz akár augusztus 6-án, vagy szeptember 3-án is. A rajt a Hajós Alfréd Sportuszodánál van, és a sziget futóútját kell végigfutni.

A szervezők ajánlják kezdőknek és haladóknak egyaránt, de újrakezdő versenyzőknek is ideális lehet. A nevezési díj egy évre 2000 forint, amiért cserébe rajtszámot kapsz.

Az új futók 10:20-kor indulhatnak, míg a visszatérőknek 10:00 és 10:30 között van a rajt.

Suhanj! Jótékonysági futóverseny Kép forrása: freepeople.com

2/5 Suhanj! Jótékonysági futóverseny

A Suhanj! futóversenyén duplán jól érezheted magad, hiszen nem csak a mozgással termelt endorfin dob majd fel, hanem az is, hogy egy jó ügyért futsz.

A versenyt augusztus 7-én, Szigetmonostoron rendezik, a horányi Piac téren és a Nagyduna sétányon. Nevezni augusztus 5-ig lehet, de nem csak egyéniben, hanem 2-6 fős csapatokban is.

A nevezési díjak 8 – 14 000 forint között alakulnak, egy kör hossza pedig 2 km.

BBU Vadasparki Terepfutó Kupa Kép forrása: tumblr, irun2much

3/5 BBU Vadasparki Terepfutó Kupa

Ha a hosszabb távok érdekelnek, a szeptember 3-i Terepfutó Kupát ajánljuk, melyen 4-18 km közötti távokon lehet indulni – utóbbit inkább a gyakorlott futóknak, versenyzőknek ajánlják, kezdőként a rövidebb vagy közepes távokban gondolkodj.

A nevezési díjak 1 000 – 6 000 forint között vannak, de a helyszínen nevezve nagyjából dupla annyit kell fizetni egy-egy távért, ezért érdemes augusztus 31-ig előre jelentkezni.

Sőt, a parki futáson kívül lehetőség van akár egész erdőkerülő futáson is rajtolni!

Wizz Air Félmaraton Kép forrása: popsugar.com

4/5 Wizz Air Félmaraton

Szeptember 11-én rendezik meg a Városligetben a 31. Wizz Air Félmaratont, amely tavaly rekordszámú, 16 000 nevezővel indult.

Ezen a versenyen is indulhatsz rövidebb és hosszabb távon is, a Ligetkör ugyanis csak 3 km hosszú.

Az egyéni félmaraton 21 km, a félmaraton párban 11,7 km + 9,4 km, míg a félmaraton trióban 7,4 km + 5,9 km + 7,8 km hosszú. A verseny összes indulójának jár érem, és egy hivatalos versenypóló is, kivéve a Ligetkört teljesítőknek. A rajt 9:00-kor van az Olof Palme Sétánynál.

A nevezési díjak 5 – 23 000 forint között alakulnak, természetesen itt is a helyszíni nevezés kerül a legtöbbe.

Bridgestone Budaörs Félmaraton Kép forrása: nikerun.ml

5/5 Bridgestone Budaörs Félmaraton

Szeptember 25-én is részt vehetsz egy félmaratonon, ha a hosszabb távú futás szerelmese vagy, ugyanis ekkor rendezik meg a budaörsi Bridgestone Félmaratont.

Egyéniben 21 km-en indulhatsz, de futáskedvelő barátaiddal akár három fős csapatban is rajtolhattok, így egyénenként 7 km-t kell teljesítenetek.

A nevezési díj előzetesen 6000 forint, a helyszínen pedig 7000 forint. A rajt reggel 9.00-kor van a Hársfa utcai 1. sz. Általános Iskolánál, amely a cél helyszíne is.