Mozogd le a nyári kalóriákat! – Futóversenyek Pest megyében

Szendrey Adrienn
Írta: ,
Mozogd le a nyári kalóriákat! – Futóversenyek Pest megyében

A futás mindig is az egyik legkedveltebb sport volt, hiszen nem kell hozzá túl sok dolog az edzőruhán és a jó minőségű futócipőn kívül. Űzheted a szabadban, de akár egy teremben is, ha éppen ahhoz lenne kedved. Nyáron, télen, melegben és hidegben egyaránt jó mozgásforma, korán kelők és későn fekvők is találhatnak hozzá megfelelő időpontot. Ha egy ideje már futsz, és kipróbálnád magad egy versenyen, vagy már indultál is néhányon, és érdeklődsz egy nagyobb táv iránt, ajánlunk neked néhány versenyt a nyár végi, ősz eleji szezonra!

Szigetfutás Kép forrása: tumblr, robolikesifit

Minden hónap első szombatján tartják a Szigetfutást a Margitszigeten, így az 5,3 km-es távon indulhatsz akár augusztus 6-án, vagy szeptember 3-án is. A rajt a Hajós Alfréd Sportuszodánál van, és a sziget futóútját kell végigfutni.

A szervezők ajánlják kezdőknek és haladóknak egyaránt, de újrakezdő versenyzőknek is ideális lehet. A nevezési díj egy évre 2000 forint, amiért cserébe rajtszámot kapsz.

Az új futók 10:20-kor indulhatnak, míg a visszatérőknek 10:00 és 10:30 között van a rajt.

Suhanj! Jótékonysági futóverseny Kép forrása: freepeople.com

A Suhanj! futóversenyén duplán jól érezheted magad, hiszen nem csak a mozgással termelt endorfin dob majd fel, hanem az is, hogy egy jó ügyért futsz.

A versenyt augusztus 7-én, Szigetmonostoron rendezik, a horányi Piac téren és a Nagyduna sétányon. Nevezni augusztus 5-ig lehet, de nem csak egyéniben, hanem 2-6 fős csapatokban is.

A nevezési díjak 8 – 14 000 forint között alakulnak, egy kör hossza pedig 2 km.