Mozduljatok meg! Tippek, amikkel ledolgozhatjátok a bejglit

Nagy Niki
Írta: ,

Nem feltétlenül kell az ünnepeknek az otthonülésről és a kajakómáról szólnia – persze ilyenkor ember legyen a talpán, aki megállja, hogy almaszeleteket majszolgasson a finom diós bejgli és mézeskalács helyett, de meg lehet találni a középutat a teljes punnyadás és a szuperfitnesz karácsony között is, mutatjuk, hogyan!

Mit csinálj, ha nem akarsz edzeni? Kép forrása: skinnymetea.com

Érdemes néha mondjuk kimozdulni egy kicsit, és legalább lesétálni a bejglire szórt porcukrot, hogy a közérzeted is jobb legyen, és még a testednek is jót tegyél egy kicsit.

A rokonlátogatásokkal tűzdelt ünnepek alatt igazából elég nehéz elszabadulni úgy, hogy ne sértődjön meg valamelyik nagyi vagy nagynéni, amiért megint inkább mászkálsz ahelyett, hogy leülnél velük a tévé elé, és megennél még fél kiló mézeskalácsot – ezért érdemes olyan programokat kitalálni a családnak, amiket mindenki szeret, és még mozgással is járnak. Ezekből nyilván annyira nincs sok, de érdemes őket bevetni, hogy ne érezd azt: az ünnepek után gyakorlatilag úgy kell majd hazagurulnod januárban.

A kézenfekvő megoldás: sétáljatok! Kép forrása: flickr, Brennan Anderson

Annyira szépek a feldíszített házak és a kicicomázott főterek az összes városban, hogy vétek karácsony tájékán nem elindulni és körbenézni, ki milyen dekorációval készült az ünnepekre.

Nálunk mikuláskor és karácsonykor is családi szokás, hogy elindulunk a környéken körbe-körbe, és megnézzük, kinek milyen díszek vannak fenn a házon és benn az udvaron – sőt, ötleteket is szoktunk lopni a következő évi karácsonyi dekorációhoz.

Igaz, hogy hideg van odakinn, de mindenképpen karácsonyi hangulatba hoz egy hosszú séta a csillogó-villogó utcákon – pláne, ha szerencséd van, és fehér a karácsony arrafelé, amerre laksz.