Mik az otthoni edzés előnyei, és mire figyelj, ha belevágsz?

Katus Attila
Írta: ,
Mik az otthoni edzés előnyei, és mire figyelj, ha belevágsz?

Mindenképp változtatni szeretnél az életmódodon, de egyelőre fél óránál többet nem tudsz a mozgásra szánni? Akkor tökéletes megoldás lehet számodra az otthoni edzés!

Edzőteremben vagy otthon?

Sokan szeretnek edzőterembe járni, de talán még többen választják az outdoor mozgást vagy az otthoni edzést különböző okokból.

A konditerem ellenzőinek tartózkodása mögött többnyire a gátlásosság rejlik: vagy túlsúlyosak, vagy túl vékonyak, és ezért azt gondolják, hogy a teremben „lesajnáló” tekintetekkel találkoznak majd.

Ez az érzés legtöbbször téves: pont hogy tiszteletet és megbecsülést érdemelnek és kapnak a környezetüktől azok, akik tesznek a problémáik megoldása érdekében.

Gyakran az időhiány és a távolság is érvként merül fel. Néhányan a munkájuk miatt nem tudják beépíteni napirendjükbe az edzőterem látogatást, valamint a felmerülő költségek is problémát jelenthetnek.

Bárki, bármikor, bármivel

Az otthoni edzés mellett szóló legnyomósabb érv talán az, hogy bárki, bármikor, bármivel képes gyakorlatokat végezni. 

Kezdők és haladók, fiatalok és idősek, nők és férfiak egyaránt megtehetik, és az otthoni edzéstípusok tárháza is rendkívül széles.

Megfelelő eszközökkel, gépekkel a bemelegítő, a kardió jellegű, a súlyzós és a helyes testtartás kialakítását elősegítő edzésformák is megvalósíthatók.

Esetleg a jógával és a Pilates-szel is megpróbálkozhatsz otthon, remek kezdő videókat találhatsz hozzá a neten. Az edzést persze mindig előzze meg bemelegítés, a végén pedig soha ne felejtsd el a levezető, nyújtó szakaszt!

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?