5 tipp, hogy lelkesebben menjen az edzés

Szőke Angéla
Írta: ,
5 tipp, hogy lelkesebben menjen az edzés

Kép forrása: unsplash.com

Van, hogy az embernek semmi kedve munka után elmenni edzeni, pedig a sport lényege, hogy ne szükséges rossz legyen, hanem olyan tevékenység, amit valóban élvezel. Az alábbi tippek segítenek, hogy kihozd a maximumot az edzésedből.

1. Ne hagyd, hogy elterelődjön a figyelmed

Az edzőterembe mindenki három dolgot visz magával az öltözőből: egy üveg vizet, egy törölközőt és a telefonját. Hányszor fordul elő, hogy egy kör után csak úgy megszokásból felveszed a telefonod? Ilyenkor szinte biztos van egy értesítés, amit meg kell nézned, vagy egy üzenet, amit meg kell válaszolnod.

Ugyan pihenésre szükség van a menetek között, de a telefon babrálásával ez észrevétlenül is sokkal hosszabbra nyúlik, mint szükséges. Ezáltal nemcsak az edzésed tart tovább, hanem a figyelmed is megoszlik és biztos, hogy nem adsz bele mindent a gyakorlatokba.

A legjobb megoldás, ha a telefont az öltözőben hagyod, hiszen egy órát minden várhat.

2. Állíts össze egy ütős edzés-playlist-et

Ha csendben edzel, hamar unalmassá válhat, de ha mindezt zenére csinálod, nemcsak a kedved lesz jobb, hanem a motivációd is elképesztően megdobja. Állíts össze a kedvenc számaidból egy jó kis playlist-et, amivel könnyebben megy majd az edzés. Természetesen ne balladákat tegyél rá – hacsak nem jógázol – hanem pörgős, tempós dalokat, amik mozgásra késztetnek, ami ebben az esetben nem tánc, hanem edzés lesz. A zene abban is segít, hogy kizárja edzőtársaid fecsegését, vagy idegesítő nyögéseit.

3. Iktass be aktív pihenőket

Ha igazán maximalizálni szeretnéd az edzőteremben töltött időt, akkor a sorozatok közötti pihenőt is tölts aktívan. Ne ülj le kifújni magad, hanem például plankolj. Így a pulzusod is magasabb számon tartod, több kalóriát égetsz el, így az egész edzés tartalmasabb, fárasztóbb – és ezáltal -  eredményesebb lesz.

Azért a sorozatok között ne felejtsd el mélyeket lélegezni és inni, és ha úgy érzed, le kell ülnöd, akkor se érezd magad rosszul, hanem pihenj. Csak arra figyelj, hogy ne ragadj le, mint az iszap és – mint említettük – ne vedd kezedbe a telefont.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba