A 4 leghatékonyabb zsírégető mozgásforma, ami sokkal jobb, mint a spinning

Balatoni Dóra
Írta: ,
A 4 leghatékonyabb zsírégető mozgásforma, ami sokkal jobb, mint a spinning

A spinning egy igen hatékony sportág, ha a célod minél több kalóriától megszabadulni. További pozitív hatásai közé tartozik, hogy erősíti a lábainkat és javítja az állóképességet is. A fitt és karcsú test eléréséért azonban érdemes más mozgásformát is kipróbálnod. Ha már unod a tekerést, vágj bele a következő sportokba! Nem csak élvezetesebbek, hanem még több kalóriától segítenek megszabadulni.

A kettlebell remek választás azoknak, akik fogyni szeretnének, rövid időn belül látványos eredményekre vágynak, viszont nincs túl sok idejük az edzésre.

Ez a mozgásforma az egész testet átmozgatja, egy óra alatt pedig akár 800 kalóriát is elégethetünk. Erősíthetjük vele az izmainkat, javíthatjuk az állóképességünket, de akár a hát- és derékfájdalmainkat is megszüntethetjük vele.

Nagyon fontos, hogy megfelelően használjuk a sporteszközt, hiszen könnyen megsérülhetünk a súlyos, ágyúgolyóra hasonlító sporteszköz használata közben. A kettlebellt mindenkinek érdemes kipróbálnia, azoknak pedig, akik ülőmunkát végeznek, kifejezetten ajánlott.

Úgy érzed, túl stresszes életet élsz? Jó lenne fogyni is?

Ha mindkettőre igen a válaszod, feltétlenül ki kell próbálnod a kick-boxot!

Mielőtt azonban belevágsz, tudnod kell, hogy ez nem egy otthoni sport, ahhoz, hogy véletlenül se sérülj meg a rúgások során, oktatóra van szükséged. Egy órányi intenzív sportolással akár 750 kalóriától is megszabadulhatsz, de egy idő után a zsírégetésen kívül is számtalan jótékony hatást érzékelhetsz magadon.

Rendszeres kick-boxszal javulnak a reflexeid, erősítheted akaraterődet és kitartásodat, magabiztosabbá válsz és a szívednek is jót teszel vele. Attól sem kell tartanod, hogy túl férfias sportág, ma már rengeteg nő végzi ezt a mozgásformát.

Fókuszban

Az 5 kedvenc húsvéti süteményem, amit legszívesebben mind elkészítenék idén

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba