Különleges, eszközös edzési lehetőségek - izgalmasak és nagyon hatékonyak

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Unod a hagyományos aerobicot és a megszokott edzéseket a konditeremben? Szeretnéd ötvözni a csoportos edzés örömét és a hatékonyságot? Az alábbi eszközök segítségével garantáltan újszerű és pörgős órákon vehetsz részt!

A bosu ránézésre elég furcsa eszköz, olyan, mint egy félbevágott gumilabda. Ám ennek a gumilabdának mindkét oldalát alaposan kihasználják az edzések során! A vele történő sportolás nagyon hatékony, és nem csak a testedet, hanem az elmédet is edzi.

Mivel instabil eszköz, az egész edzés alatt koncentrálnod kell a használatára, teljesen kikapcsolhatsz és fizikálisan, mentálisan is feltöltődhetsz.

De nem csak ezért kiváló választás a bosu: mélyizmokat mozgat meg (olyan helyeken lehet izomlázad, amikről korábban még csak nem is tudtál), lehet vele erősíteni, kardiózni, mindeközben a gyakorlatok kímélik az ízületeket és javítják az egyensúlyérzéket.

Az edző kedvétől függően lehet az edzés lassabb, komótosabb (ami nem jelenti azt, hogy könnyebb), és akár nagyon pörgős, vidám is. A sokoldalú eszközt gyakran más edzéseken is felhasználják, jól illik pl. a kamagon ballhoz.

Kamagon ball

A kamagon ball egy vízzel töltött labda, amin két fogantyú található. Segítségével fejleszthető a felsőtest stabilitása, de kiváló eszköz a robbanékonyság, a gyorsaság, az egyensúly, a hajlékonyság, és persze a koncentráció fejlesztésére is.

Ezt annak köszönheti, hogy az edzés során egyszerre és együtt dolgozik az idegrendszer és az izomzat, ugyanis a labdában levő víz mozog, megáll – ez pedig fokozott odafigyelést igényel.

Általában közepes intenzitásúnak mondhatóak az edzések, zenére és felváltva végzik az erősítő, valamint a kardió gyakorlatokat, állva és a talajon egyaránt.

Ezek a változatos és sokoldalú gyakorlatok szerencsére kímélik az ízületeket. Emiatt a kamagon ball is egy olyan edzéstípus, amit korhatár nélkül bárki végezhet – ezt az eltérő méretű labdák is segítik.